single
[3137,2]
225716

Trenerski kaos Bavarcev se nadaljuje: Seznamu odpisanih sta se pridružila še Flick in Glasner

Avtor: Urban Kolman
13. 5. 2024, 14.18

Po tem, ko je v zadnjih dneh kazalo, da se možnosti vrnitve Hansija Flicka na klop Bayerna povečujejo, je po poročanju nemških medijev povratek nemškega stratega zdaj vse bolj oddaljen. Ponovno naj bi zadržke imeli nekateri na vodilnih mestih. Še posebej jih skrbi njegovo katastrofalno obdobje na čelu nemške izbrane vrste. Bayern tako še naprej išče naslednika Thomasa Tuchla, ki bo po prvenstveni tekmi proti Hoffenheimu zapustil Bavarsko.

Nekdanji serijski prvaki imajo že več tednov velike težave pri iskanju novega trenerja. Prva tarča je bil Xabi Alonso, a Španec, ki ima rekordno sezono z Leverkusnom, je že marca potrdil, da ostaja pri lekarnarjih. Klub sta kasneje zavrnila selektorja Nemčije in Avstrije Julian Nagelsmann in Ralf Rangncik.

V zadnjih dneh so nemški mediji razkrili, da je po zavrnitvi Rangnicka Bayern na vse moči poskušal prepričati avstrijskega stratega Crystal Palacea Oliverja Glasnerja, a da je angleški klub zavrnil možnost predčasnega odhoda. Glasner je pred letošnjim prihodom v Palace več leto uspešno deloval v Nemčiji, kjer je vodil Wolfsburg in Eintracht Frankfurt. Oba kluba je popeljal do lige prvakov. Z orli je osvojil tudi Ligo Evropa.

Iskanje novega trenerja je po zmagi proti Wolfsburgu komentiral tudi direktor za šport Max Eberl: “Veliko je hrupa. Ne samo s strani medijev, ampak tudi trenerjev oziroma njihovih predstavnikov. Jaz osebno raje delujem za zaprtimi vrati.”

Prvi favorit za trenerski stolček je tako postal kandidat, ki je na seznamu Bavarcev že od samega začetka Italijan Roberto De Zerbi. Njegov glavni zagovornik je ravno Eberl.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več