single
[3137,2]
225687

Bayern našel novo hrvaško zvezdo: Devetnajstletnik za zadetek potreboval le štiri minute (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
13. 5. 2024, 11.24

Bayern je v nedeljo uradno odigral zadnjo prvenstveno tekmo pred svojimi navijači. Bavarci so proti Wolfsburgu začeli v konkretno oslabljeni postavi, a uspeli priti do zmage, ki jih je vrnila na 2. mesto nemškega prvenstva. Za zmago sta zadela Leon Goretzka in mladi hrvaški talent Lovro Zvonarek.

Zaradi poškodb niti na klopi ni bilo Harryja Kana, Jamala Musiale, Serga Gnabryja in Leroya Saneja. V napadu je priložnost dobil Mathys Tel, za njim so igrali Thomas Müller, Bryan Zaragoza in Zvonarek. To je bil že četrti nastop, ki ga devetnajstletnik zabeležil za Bavarce, a prvi od prve minute. Že v četrti minuti obračuna ga je upravičil, ko je zadel za 1:0.

Po tekmi so Thomasa Tuchla vprašali o hrvaškem vezistu. Nemški strateg je bil poln hvale: “Lovro ima odličen značaj. Trdno dela in zaslužil si je igrati ter doseči zadetek. Veliko število poškodb je pomenilo, da se mu je ponudila priložnost in on jo je izkoristil. Zabavno ga je bilo spremljati na treningih, bil je odličen.”

VIDEO: Zadetek Zvonareka

Video is not available for your country.

Pohvale s strani trenerja so vedno dobra stvar za prihodnost, a težava za Zvonareka je, da Tuchel po koncu sezone zapušča klub. Mladenič bo tako moral prepričati novega stratega. Še vedno ni znano, kdo točno bo to, saj naj bi se po poročanju nemških medijev Bayern začel odmikati od vrnitve Hansija Flicka ter začel rešitve iskati drugje. Max Eberl naj bi bil velik zagovornik Italijana Roberta De Zerbija.

Video: Šport TV
Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več