single
[3137,2]
225701

Matej Mavrič Rožič za Šport TV: ”V Šeškovih očeh vidim željo po dokazovanju”

Avtor: Šport TV
13. 5. 2024, 12.56

Benjamin Šeško je v soboto proti Werderju iz Bremna dosegel svoj trinajsti gol v letošnji sezoni Bundeslige. Mladi Slovenec je zabil že na zadnjih šestih zaporednih tekmah v nemškem prvenstvu. O izjemnem Radečanu je v našem nedeljskem studiu spregovoril nekdanji slovenski reprezentant Matej Mavrič Rožič.

Šeško je svojo nogometno pot začel v Radečah. V Sloveniji je nato oblekel še dres Rudarja iz Trbovlj, Krškega in Domžal. Iz slednjih je nato leta 2019 prestopil v Salzburg. Nekdanji igralec Kopra Matej Mavrič Rožič meni, da je Šeško lahko vzor ostalim mladim nogometašem, ki prihajajo iz manjših krajev: ”Meni je všeč, da se govori o Radečah. To je še dodaten dokaz za fante, ki ne prihajajo iz večjih mest, kot so Ljubljana, Maribor ali Koper, da je možno uspeti. Pomembno je, da imajo željo in voljo.”

Šeeško je zagotovo izjemno fizično sposoben. To je bilo moč opaziti tudi v mladinskih selekcijah. Mladi Radečan pa je tudi karakterno pripravljen na igranje na najvišjem nivoju: ”Šeško je nesporno izjemno fizično sposoben. To mi je padlo v oči prvič, ko sem ga videl. V njegovih očeh pa vidim željo po dokazovanju. Željo po učenju. Informacije, ki jih imam o njemu to tudi potrjujejo. On se želi izboljšati v fazi branjenja in v fazi napada. Želi pomagati ekipi.”, je o Šešku med drugim dejal Mavrič Rožič.

Matej Mavrič Rožič o Benjaminu Šešku

Foto in video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več