single
[3137,2]
225678

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
13. 5. 2024, 12.18

Nemško prvenstvo bo naslednjo sezono prvič po letu 2018 imelo tudi predstavnika iz pristaniškega mesta Hamburg. A to ne bo HSV, ki vse odkar je izpadel v 2. Bundesligo redno lovi napredovanje, temveč kultni klub St. Pauli, ki se po trinajstih letih vrača med elito. "Kiezkickers" so vrnitev potrdili z zmago proti Osnabrücku.

Uspeh St. Paulija je še toliko večji, saj kluba pred sezono nihče ni imel med glavnimi kandidati za napredovanje. Pod vodstvom enega najbolj obetavnih mladih strategov v Nemčiji Fabiana Hürzelerja, so rjavi presenetili nemško javnost in en krog pred koncem skupaj s prav tako velikim presenečenjem Holstein Kielom potrdili napredovanje v Bundesligo.

Hürzeler je klub prevzel decembra 2022, ko je postal začasni trener. Le po dveh tednih je prejel povišico in pri 29 letih postal najmlajši glavni trener v 2. Bundesligi. St. Pauli je v zaključku sezone 2022/23 že kazal prve znake prebujanja, saj so med 29. januarjem in 16. aprilom dobili deset zaporednih tekem. V celotni drugi polovici sezone so pod takrat tridesetletnim strategom izgubili le dve. Formo so prenesli na začetek letošnje in bili neporaženi vse do 21. kroga.

VIDEO: Zadetki St. Paulija in slavje

Video is not available for your country.

Odlična forma je prinesla kar nekaj zanimanja za mladega trenerja, ki je marca podaljšal sodelovanje. Po zmagi proti Osnabrücku je dejal: “Čestitke celotni ekipi. Da napreduješ, se mora poklopiti veliko stvari. V ekipi moraš imeti veliko strokovnjakov in jaz jih imam. Zelo sem vesel, da lahko sodelujem z njimi.”

“Imam tudi ekipo, ki se je želena učiti in se izboljšati. Treba je poudariti, da sta temelje tega moštva postavila nekdanja trenerja Timo Schultz in Loïc Favé. Vesel sem, da sem lahko ekipi in navijačem vrnil njihovo zaupanje. Njihovo navijanje je bilo čez celotno leto neverjetno,” je zaključil.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več