single
[3137,2]
163473

Süle pred novo sezono Bundeslige: ”Dortmund je v prednosti!”

Avtor: Rene Vidmar
5. 7. 2022, 08.20

Novi član dortmundske Borussie Niklas Süle po prestopu v vrste največjih rivalov münchenskega Bayerna verjame, da je pred ‘’porurskim velikanom’’ svetla prihodnost. Süle se je ‘’rumeno-črnim’’ pridružil z željo, da bi jim pomagal končati desetletno prevlado Bayerna v Bundesligi.

5-kratni prvak Bundeslige, zmagovalec lige prvakov v sezoni 2019/20 je pri svojih 26-letih dosegel več kot večina nogometašev njegove starosti. Nemški reprezentant zato v Dortmund ni prišel, da bi se umaknil pred kritično münchensko javnostjo, pač pa da bi nadaljeval z osvajanjem lovorik.

‘’Ko sem se pogovarjal z vodstvom kluba, sem resnično lahko začutil velike ambicije kluba. Možnost, da osvojim te cilje z Dortmundom je zelo velika. Komaj čakam naslednjo sezono,’’ je dejal 26-letnik v svojem prvem intervjuju za uradno klubsko spletno stran.

Osrednji branilec se zaveda, da bo v Dortmundu eden izmed liderjev ekipe. ‘’V svojem novem klubu želim imeti pomembno vlogo. Upam, da bomo čim bolj uspešni. Na koncu bomo videli, kje bomo končali. Prepričan sem, da klubu lahko pomagam doseči zastavljene cilje.’’

”Rumeno- črni” so sicer že začeli priprave na novo sezono. Süle bo v središču prenovljene obrambe moči združil z Nicom Schlotterbeckom, ki je v klub prav tako prišel poleti. Dvojica bo velika pridobitev za novega glavnega trenerja Edina Terzića.

‘’Na igrišču nisem eden izmed najglasnejših nogometašev. Soigralcem bom skušal samozavest vliti s svojo kakovostjo. Če bomo igrali navdihujoč nogomet menim, da bomo imeli na vsaki tekmi prednost pred tekmeci,’’ še sklene 29-letni branilec.

Süle je sicer del prenove igralskega kadra, ki smo mu na Signal Iduna Parku bili priča po koncu sezone 2021/22. Klubu so se namreč že pridružili tudi Karim Adeyemi, Jayden Braaf, Salih Özcan in že prej omenjeni Schlotterbeck.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več