single
[2759]
209476
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Analiza Šport TV: Ljudje, lestvica nikoli ne laže! (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 11. 2023, 13.33

Slovenska nogometna reprezentanca si je včeraj z zmago proti Kazahstanu (2:1) priigrala drugo mesto v kvalifikacijski skupini H in s tem tudi vozovnico na EURO 2024. Slovenija je kvalifikacije sklenila z 22 osvojenimi točkami, prav toliko kot vodilna ekipa skupine in polfinalist prejšnjega evropskega prvenstva Danska.

“Že pred kvalifikacijami smo vedeli, da je skupina težka, a da imamo dobre možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Ob vsaki slabši predstavi se vselej porajajo dvomi o vsem, selektorju, igralcih, generaciji, itd. Ampak na koncu je rezultat kontinuiranega dela, ki je plod vseh dejavnikov, to, kar vidimo na lestvici,” je o sijajni slovenski uvrstitvi in uspehu dejal nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanovič.

“Lestvica nikoli ne laže. Bodisi je to prvenstvo, bodisi kvalifikacije. Treba se je zavedati, da imamo toliko točk kot Danska, ki je polfinalist zadnjega evropskega prvenstva. Ni pomembno, kakšno igro smo prikazali danes in na kakšen način smo zmagali. Pomembno je, da gre Slovenija na evropsko prvenstvo. V teh težkih časih je za narod zagotovo nekaj dobrega. Nogomet je vedno bil tisti, ki je povezoval ljudi. Slovenija je bila tekom kvalifikacij zares vrhunska. Napovedali smo, se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo, in to smo tudi dosegli,” pa je povedal še naš strokovni sodelavec v včerajšnjem studiu po tekmi Andrej Razdrh.

VIDEO: Pogled na lestvico v studiu po tekmi Slovenija – Kazahstan

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več