single
[2759]
209468
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Studio Šport TV: Trpljenje je stična točka uspehov Slovenije (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 11. 2023, 12.16

Slovenska nogometna reprezentanca si je včeraj z zmago proti Kazahstanu (2:1) priigrala uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Matjaža Keka so morali trepetati vse do samega zaključka srečanja, ko je Benjamin Verbič v 86. minuti s krasnim strelom le uspel zapečatiti usodo tekmeca. A težko prigarano slavje je bilo na koncu več kot zasluženo.

Tako kot ob preteklih uvrstitvah na velika tekmovanja je tudi včeraj slovenska izbrana vrsta morala pretrpeti ogromno. Očitno je trpljenje zares stična točka slovenskih uvrstitev na velika tekmovanja. “Drugače ne gre, kot da trpiš. Vendar očitno smo v tem zares zelo dobri. Vedeli smo, da bo težka tekma in težak teren. Vsi so dali vse od sebe. Pričakovati je bilo borbenost in kar so fantje prikazali na terenu je bilo enostavno vrhunsko,” je po včerajšnji zmagi nad Kazahstanom dejal naš gost v studiu Andrej Razdrh.

Sploh v drugem polčasu so varovanci Matjaža Keka morali pretrpeti ogromno, saj je Kazahstan v 47. minuti prišel do izenačenja. “Tudi Kazahstan ima svoje kvalitete in danes se je videlo, da naši fantje niso igrali povsem sproščeno. Vendar če je veliko trpljenja, po tem je slavje še toliko slajše. Mislim, da je pozen zadetek in vse kar so pred tem naši fantje morali pretrpeti, le še povečalo celoten uspeh,” pa je svoje pristavil še nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanovič.

VIDEO: Pogovor o slovenski predstavi v studiu ŠTV po zmagi nad Kazahstanom

Video is not available for your country.

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več