single
[2759]
209473
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Dabanovič: Kek razmišlja o vseh podrobnostih, na tem je zrastel uspeh! (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 11. 2023, 12.56

Slovenija je včeraj z zmago proti Kazahstanu (2:1) prišla do četrte uvrstitve na katerega izmed velikih nogometnih turnirjev v zgodovini. Naši fantje bodo prihodnje leto nastopali na evropskem prvenstvu v Nemčiji, vodil pa jih bo mož, kateremu gre pripisati ogromno zaslug za ta zgodovinski uspeh - selektor Matjaž Kek.

Čeprav smo že večkrat slišali, da je Matjaž Kek včasih oseba, s katero je težko shajati, pa je nedvomno odličen trener, kar je dokazal tudi s tem, da je po svetovnem prvenstvu 2010 Slovenijo znova popeljal na katerega izmed velikih mednarodnih nogometnih tekmovanj. “Način dela velikih trenerjev je takšen, da vedno izstopajo iz nekih okvirjev. Sploh kar se tiče slovenske reprezentance. Slovenija ne more delati po nekih utečenih standardih in merilih kot npr. Francija, Španija, Nemčija, itd. Potrebno je najti neko svojo pot in to pot najbolje pozna strokovno vodstvo, ki ga moram zares pohvaliti, saj so morali opraviti ogromno posla,” je o delu Matjaža Keka in njegovega strokovnega štaba po zmagi nad Kazahstanom sprva dejal nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanovič.

“Od analiz, do fizičnih priprav in vseh ostalih malenkosti, kot so npr. prižgane luči na letalu ali pa koliko časa igralci čakajo na ključ hotelske sobe. Vse to so podrobnosti, ki se morda zdijo nepomembne, a sestavljajo celoto. Zato še enkrat čestitke Matjažu in celotnemu strokovnemu vodstvo, da jim je uspelo pomisliti na vse,” je še zaključil naš gost v včerajšnjem studiu.

VIDEO: Mladen Dabanovič o delu Matjaža Keka

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več