single
[4]
198999

Železarji dobili vratarja za branjenje naslova: Na Jesenice se vrača Žan Us

Avtor: Klemen Verlič
30. 7. 2023, 17.16

Hokejisti Jesenic nadaljujejo z grajenjem moštva za prihodnjo sezono alpske lige. Mesto med vratnicama bo pri branilcih naslova po dveh sezonah igranja v Ljubljani ponovno zasedel Žan Us

Sedemindvajsetletni čuvaj mreže že ima izkušnje z igranjem v alpski ligi in je bil v obdobju igranja v tej ligi tudi eden izmed najboljših vratarjev. V sezoni 2018/2019 je z ljubljansko ekipo celo osvojil svoj prvi naslov prvaka regionalnega tekmovanja. Sicer pa se je njegova hokejska pot začela v kranjskem Triglavu, po kratki epizodi igranja na Češkem za mladinsko selekcijo Znojma, pa se je v sezoni 2015/2016 prvič preselil na Jesenice, kjer se je dokončno uveljavil kot eden izmed najboljših slovenskih vratarjev. S svojimi predstavami v zadnjih sezonah si je prislužil tudi vpoklic v slovensko člansko reprezentanco.

Okrepitve se je razveselil tudi direktor kluba Anže Pogačar: “Žan je bil v preteklosti že zelo pomemben člen v naši ekipi. V zadnjih sezonah si je z igranjem na višjem nivoju nabral veliko izkušenj in vpoklic v reprezentanco. Veselim se njegove vrnitve. Verjamem, da bo dodana vrednost ter eden ključnih igralcev za našo ekipo.”

Žan Us bo v vratih Jesenic nasledil Finca Anttija Karjalainena, ki je bil lani razglašen za najkoristnejšega igralca tekmovanja.

Foto: Sportida.com
Vir: HDD Sij Acroni Jesenice

SORODNE NOVICE

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več