single
[2,3194]
217103

“Vsi moramo spustiti svoj ego, vsi želimo igrati, na igrišču pa nas je lahko samo 11!”

Avtor: Žiga Ikič
11. 2. 2024, 11.17

Tudi za vodilno ekipo Prve lige Telemach se začenja drugi del sezone. Celje bo doma gostilo Muro v derbiju 20. kola prvoligaškega tekmovanja, s tem pa bodo Grogje začeli svoj pohod na najvišje cilje v sezoni.

Dvoboj med Celjem in Muro bi sprva moral biti odigran že v sredini meseca decembra, a takrat zaradi vremenskih nevšečnosti to ni bilo mogoče. Nastopil je zimski premor, ki pa se je s tem koncem tedna umaknil in nogometaši so znova na svojih delovnih meestih.

Vodilna ekipa na tabeli bo doma tri točke napadla proti Muri, ki v Knežje mesto prihaja z visokimi ambicijami. Kljub temu je favorit znan, to je Celje, ki pod vodstvom stratega Damirja Krznarja koraka k naslovu državnega prvaka.

Denis Popović, kapetan NK Celje: Vsi moramo spustiti svoj ego, vsi želimo igrati, na igrišču pa nas je lahko samo 11!

“Vse je odvisno od nas! Če na koncu ne bomo prvaki, si bomo povsem sami krivi. Mislim, da premoremo dovolj kakovosti in smo boljši od konkurence, a vse to bo treba pokazati na igrišču. Imamo odlično ekipo in odlične posameznike, in če bomo delali kot doslej, bomo osvojili naslov,” je za Šport TV dejal kapetan Celja Denis Popović.

“Morda imamo res sladke skrbi glede kadra, a po drugi strani je jasno, da vsak hoče igrati, na igrišču pa nas je lahko samo 11. Vsi bomo morali malce spustiti svoj ego, ker mora biti v prvem planu Celje. Trener bo sprejemal odločitve kdo bo igral, na nas pa je, da trdo delamo, se pripravljamo in, kar je najbolj pomembno, ostanemo zdravi,” je med drugim še izpostavil nekdanji slovenski reprezentant.

Derbi Prve lige Telemach med Celjem in Muro bo v nedeljo od 14:15 naprej. V studiu bo strokovni sodelavec Matej Rožič Mavrič, v vlogi strokovnega komentatorja pa Andrej Razdrh. Bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več