šport TV 1 logo
12:30
Nanterre 92 - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 2 logo
13:45
VN Mantove, 1. dirka MX2
šport TV 3 logo
13:30
Toulouse - Auxerre Ligue 2

VIDEO: 3, 4, Šport: Sveti gral nogometa

Avtor: Žiga Ikič
23. 5. 2020, 10.45

Sveža epizoda oddaje 3, 4, Šport ponuja zanimivo debato med voditeljem Žigo Ikičem in komentatorjema Gregorjem Gajškom in Luko Cotičem. V ospredju so sveže informacije povezane z nadaljevanjem Serie A, ostra tekma za preboj v sanjsko Ligo prvakov, ponujamo pa še pogovor z Edinom Džekom in predstavitev prvih lig, ki se vračata na zaslone že ta teden.

Prvi del sveže oddaje 3, 4, Šport:

“Sprejet je nov protokol, po katerem se morebitni okuženi nogometaš umakne v izolacijo, treningi pa se v tem primeru nadaljujejo. Ekipa lahko trenira le v trening centru ekipe, testiranja v moštvu pa bi bila bolj pogosto in na stroške kluba.”

“V Nemčiji so pokazali, kako se da profesionalno poskrbeti za igranje nogometa in poskrbeti za ustrezen protokol. V tem so pionirji, v Italiji si jim želijo slediti, prav tako bi jim morali tudi ostali po Evropi.”

Drugi del sveže oddaje 3, 4, Šport:

“Liga prvakov je sveti gral za vsak nogometni klub. Ogromno je pogojeno s financami, zato bo to tekmovanje za klube še toliko bolj pomembno zaradi koronavirusa. Klubi so utrpeli določen upad finančnih dohodkov, zato bo boj za uvrstitev v Ligo prvakov zelo zanimiv. Sploh v Serie A, kjer je v igri še veliko klubov.”

“Kaže, da bodo celo trije italijanski velikani ostali brez Lige prvakov. Poleg Juventusa in Lazia se bo tja, po mojem mnenju, Inter uvrstil brez težav, preostalo mesto pa bo verjetno zasedla Atalanta. Roma, Napoli in MIlan bi lahko ostali pred vrati. Roma mora v zadnjih 12 tekmah osvojiti kar sedem točk več od Atalante, če jo želi prehiteti na lestvici.”

Tretji del sveže oddaje 3, 4, Šport:

“Neverjetno, kako priljubljen je Edin Džeko v BiH in povsod, kjer je igral. Osvajal je lovorike v Nemčiji in Angliji, imel je vzpone in padce v kariere, a menim, da je pri Romi upravičeno nasledil kapetanski trak od velikanov Tottija, De Rossija in Florenzija.”

“Na prvem mestu klubske lestvice strelcev zagotovo ne bo prehitel Francesca Tottija, ki ima 307 zadetkov, bi pa lahko na tretjem mestu ujel Amedea Amadeia, ki ima 111 zadetkov. Zanimivo, na četrtem mestu večne lestvice strelcev pri Romi je Slovenec Rodolfo Volk, rojen na Reki, a nogometaš slovenskih korenin. Za Romo je prvič zadel na rimskem derbiju proti Laziu, sicer pa za klub dosegel 106 zadetkov.”

Poglejte še:
VIDEO: 3, 4, Šport: Poslovi se, ko si na vrhuncu!
VIDEO: 3, 4, Šport: Juventus kot lokomotiva Serie A

Foto in video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več