šport TV 1 logo
10:30 PRVIČ
Motokros Magazin, VN Latvije MXGP
šport TV 2 logo
09:30 V ŽIVO
Perth Glory - Western United Avstralska liga
šport TV 3 logo
10:15
Dallas - Calgary, prva tekma NHL Playoffs

VIDEO: 3, 4, Šport: Poslovi se, ko si na vrhuncu!

Avtor: Žiga Ikič
16. 5. 2020, 11.19

Pred vami je druga razmeram prilagojena oddaja 3, 4, Šport. Nogometni delček redakcije Šport TV se je pozabaval z najnovejšimi informacijami o dogajanju v Serie A, ob tem smo razgrnili še čare bojev za obstanek po Evropi in se dotaknili pasti, ki jih nogometašem skriva obdobje brez klubskih treningov.

Video is not available for your country.

To pot sta voditelj Žiga Ikič in komentator ter poznavalec Nejc Mravlja sprva govorila o povsem svežih novostih glede elitne Serie A, ki se bo kmalu vrnila v pogon. “Storjeni so bili veliki koraki k temu, kar si vsi želimo. Klubi bodo od ponedeljka lahko skupinsko trenirali, seveda ob upoštevanju protokolov. Tekmovalno kolesje, če ne bo novih zapletov, se bo pognalo sredi junija.”

Osrednji temi oddaje sta tudi boj za obstanek med elito v najmočnejših evropskih prvenstvih, poudarek pa smo dali na italijanski calcio. Ni zanimiv le boj za vrh, svoje čare ima tudi boj za golo preživetje, kar je Marku Premrlu v pogovoru potrdil tudi Gaetano Letizia, nogometaš Beneventa, ki iz prve roke pozna boj za vrh in za obstanek.

“V Nemčiji in Angliji sta na mestih, ki vodita v nižjo ligo, velikana Werder in Aston Villa. Velika škoda bi bila, če bi izpadla, a v ligah, ki so najbolj finančno podprte je rak rana to, da bodo deležne največje finančne izgube. Italijanska Torino in Sampdoria imata podobno težavo, predsednika, ki se nista znala od funkcije posloviti na vrhuncu moči.”

Ob tem smo se osredotočili tudi na tegobe nogometašev, s katerimi so se srečali in se še srečujejo ob pojavu epidemije. Primorani so bili zapustiti klubske tabore in trenirati v osami, kar prinaša ogromno težav in nejasnosti. Kako se vrniti na klubske treninge, kakšne so nevarnosti za poškodbe in kaj pričakovati po vrnitvi v tekmovalni proces? O tem nam je več povedal Rok Marinič, strokovnjak za telesno pripravo nogometašev.

“Najbolj razviti klubi imajo cilj, da je čim manj prepuščeno naključjem. V luči tega se je pospešena širitev strokovnih štabov in zdravniškega osebja začela sredi 90 let in dobila nov zagon po letu 2000 z vsemi tehnološkimi in komunikacijskimi sredstvi. Veliko igralcev ima osebne trenerje za telesno pripravljenost. Za Ronalda pri Juventusu, Neymarja v PSG in Messija pri Barceloni skrbijo 3 ali štirje člani strokovnega štaba.”

Poglejte si še:
3, 4, Šport: Juventus kot lokomotiva Serie A

Foto in video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Diamanti dvakrat z lobom osmešil nasprotnika...Več

2

MXGP in MX2: Kako se je odvijala sezona in kaj nas čaka (video)...Več

3

Febvre: Želimo samo dirkati, četudi se sezona zavleče do novembra (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več