single
[2]
171356

Verbič: Tudi proti Švedski bomo poskušali pokazati svoj pravi obraz

Avtor: Klemen Verlič
26. 9. 2022, 22.02

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 igrala odločilno tekmo za obstanek v ligi B lige narodov. Izbranci Matjaža Keka bodo gostovali v Stockholmu pri Švedski, cilj pa je osvojitev vsaj točke, ki bi jih zadržala v tem rangu tekmovanja.

Slovenija, ki bo v glavnem mestu Švedske morala igrati brez kaznovanih Andraža Šporarja in Jasmina Kurtića (slednji je kljub temu pripotoval z ekipo), bo skušala nadgraditi predstavo s sobotne tekme proti Norveški (2:1), ki jo je obdržala v igri za izpolnitev cilja, torej obstanka v ligi. Sama odloča o svoji usodi, točka bi bila dovolj.

“Če ti igrata dva izida, potem si v neki psihološki prednosti, na drugi strani pa imajo domačini podporo s tribun. Zadovoljen bi bil, če bi ekipa v vseh elementih ponovila tekmo z Norveško in še nadgradila to z manj napakami in določeno dinamiko in agresivnostjo. Ker vem, kakšna Švedska nas čaka. Če ne bomo odgovorili z enako mero, bomo imeli težave,” je na novinarski konferenci na Švedskem povedal Kek.

Kaj pa je v tem pogledu, češ ali bo kaj v podzavesti igralcev to, da je dovolj točka, povedal igralcem? “Naj ne bomo teoretični, naj ne gledamo na točke. S tem se strinjam. V vsako tekmo gremo tako, da ne gledamo na točke, ampak na to, da pokažemo pravi obraz,” je razkril Benjamin Verbič.

Ta je bil eden izmed tistih, ki so kreirali zmago proti Norveški. To pa je zdaj treba potrditi. “Naš velik izziv in motiv je potrditi nekaj dobrega, kar smo naredili na prejšnji tekmi. Zavedamo se moči tekmeca, ki nas čaka, domačina, ki mu zadostuje le zmaga za izpolnitev cilja. Ampak mi moramo razmišljati le o svoji kakovosti, predvsem o sebi in o svoji izvedbi ter kakovosti igre. Samo skozi igro lahko pridemo do želenega rezultata,” je poudaril Kek.

Ta se ne ozira na to, da pri Švedski ne bo prvih dveh napadalcev, torej Zlatana Ibrahimovića in Alexandra Isaka. “Imamo dovolj svojih težav,” je pripomnil selektor in se posvetil tudi tem, kot je odsotnost Kurtića in Šporarja.

“Zagotovo ta dva igralca pomenita veliko, ne igrata pa sama. Ta liga narodov je pokazala, da lahko računamo na nekatere mlajše in pričakujem podobno energijo. Saj so posamezniki, ampak na koncu vedno ekipa prinese rezultat,” je dejal Kek in dodal, da je to lep test za tista dva, ki bosta nadomestila Kurtića in Šporarja.

Kot pa je znova ponovil, ni nobene evforije po zmagi nad Norveško, saj skuša igralce obdržati na realnih tleh. “Sem pa še bolj prepričan, da je prav to najboljše, da igramo s takšnimi tekmeci, ki bodo pokazali našo vrednost. Jutri pa je nov velik izpit. To so domačini, ki morajo zmagati. In to je najboljša priprava na to, kar Slovenijo še čaka. Kmalu bo namreč žreb za novo veliko tekmovanje,” je še povedal selektor.

Verbič je pred tekmo s Švedi poudaril predvsem to, da je treba pokazati dobro igro in pravi obraz, kot je bil primer na zadnjih treh tekmah. “To je treba kazati od prve do zadnje minute. Videli smo, da to lahko počnemo. S takšno miselnostjo bomo tudi šli v jutrišnjo tekmo,” je povedal Verbič in dodal, da je zmaga proti Norveški dobro vplivala na samozavest, ampak da to ne sme ostati muha enodnevnica. “Vsi si še želimo obstati v ligi B, radi igramo takšne tekme in upam, da jih še bomo,” je še povedal.

V skupini 4 lige B sta po predzadnjem krogu na vrhu Norveška in Srbija s po desetimi točkami, Slovenija je tretja in je na petih tekmah zbrala pet točk, Švedska pa je zadnja s tremi. Švedi so sicer zadnjo medsebojno tekmo v Stožicah junija dobili z 2:0.

Tekmo na stadionu Friends Arena, ki so jo odprli pred desetimi leti in je stala 300 milijonov evrov ter sprejme dobrih 50.000 gledalcev (po informacijah iz domače zveze bo zasedenost približno polovična), bodo sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa Stefan Lupp in Marco Achmüller.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več