KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[4]
193531

Švedi sanjali o zlatu, a obstali že v četrtfinalu: Razpad sistema, popolna nemoč!

Avtor: Blaž Magdič
26. 5. 2023, 09.34

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu vsaj v skupinski fazi ni prineslo velikih pretresov, zato pa je bilo povsem drugače že v četrtfinalni fazi. V četrtek so se med štiri najboljše prebile reprezentance Kanade, ZDA, Nemčije in Latvije. Zadnji dve sta v polfinalu kot velikanski presenečenji.

Nemški hokejisti, ki so v skupini A ujeli zadnjo vozovnico s četrtim mestom, so se pomerili s Švico, ki je prvi del končala z enim samim porazom na vrhu skupine B. Četrtkov dvoboj pa je ponudil povsem drugačno dogajanje od pričakovanega, saj so bili hokejisti iz dežele sira in čokolade poraženi s 3:1. Sprožili so kar 30 strelov, a jih je kar 14 zletelo mimo gola, poleg tega pa so Nemci s fanatično borbenostjo izničili tudi 29 kazenskih minut!

Še večje presenečenje kot slovo Švice pa predstavlja latvijska zmaga nad Švedi. Skandinavska izbrana vrsta je pred prvenstvom napovedovala boj za odličja, a so svetovni prvaki iz let 2017 in 2018 v četrtfinalu klonili s 3:1. Latvija se je med osem najboljših sicer prebila skozi mišjo luknjo, ko je v zadnjem krogu skupinskega dela po podaljšku premagala Švico.

“Še enkrat smo razočarani, še enkrat smo popolnoma nemočni,” so zapisali na enem izmed švedskih medijskih portalov. “Popoln razpad, ki bo imel resne posledice za cel švedski hokej,” so še dodali.

V soboto se bo Latvija pomerila s Kanado, Nemce pa čakajo ZDA. Polfinalni tekmi v neposrednem prenosu na Šport TV.

Video is not available for your country.

Foto: Samppa Toivonen/Apollo Photo/DeFodi Images via Guliver
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več