single
[5]
189541

Slovenke na Kodeljevem v vlogi favoritinj

Avtor: Blaž Magdič
12. 4. 2023, 08.03

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je levji delež na poti do letošnjega svetovnega prvenstva med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem opravila pred dnevi v Chietiju. Po zmagi nad Italijo z 31:25 jo danes v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem čaka še povratna tekma, ki se bo pričela ob 17.30.

Današnji dvoboj na “ljubljanskem otoku” bo zaradi prevelike kakovostne razlike bolj ali manj formalnega značaja. Slovenke so bile v soboto tudi v odsotnosti svoje prve violine Ane Gros, ki bo danes bržkone nastopila, ter še nekaterih prvokategornic, kot so Elizabeth Omoregie, Tamare Mavsar in Barbare Lazović, za razred ali dva boljše od Italijank.

V kadru črnogorskega strokovnjaka na klopi slovenske izbrane vrste Dragana Adžića so v tej akciji številne mlade igralke, ki so že na prvem dvoboju na Apeninskem polotoku zvesto sledile izkušenim in na mnogih rokometnih bitkah dokazanim igralkam.

Na današnji sosedski tekmi na Kodeljevem bo reprezentančno pot končala 36-letna vratarka Branka Zec, ki je kar 17 let branila barve slovenske izbrane vrste.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več