KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
189541

Slovenke na Kodeljevem v vlogi favoritinj

Avtor: Blaž Magdič
12. 4. 2023, 08.03

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je levji delež na poti do letošnjega svetovnega prvenstva med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem opravila pred dnevi v Chietiju. Po zmagi nad Italijo z 31:25 jo danes v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem čaka še povratna tekma, ki se bo pričela ob 17.30.

Današnji dvoboj na “ljubljanskem otoku” bo zaradi prevelike kakovostne razlike bolj ali manj formalnega značaja. Slovenke so bile v soboto tudi v odsotnosti svoje prve violine Ane Gros, ki bo danes bržkone nastopila, ter še nekaterih prvokategornic, kot so Elizabeth Omoregie, Tamare Mavsar in Barbare Lazović, za razred ali dva boljše od Italijank.

V kadru črnogorskega strokovnjaka na klopi slovenske izbrane vrste Dragana Adžića so v tej akciji številne mlade igralke, ki so že na prvem dvoboju na Apeninskem polotoku zvesto sledile izkušenim in na mnogih rokometnih bitkah dokazanim igralkam.

Na današnji sosedski tekmi na Kodeljevem bo reprezentančno pot končala 36-letna vratarka Branka Zec, ki je kar 17 let branila barve slovenske izbrane vrste.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več