single
[2,3194]
217870

Šimundža o Muri: “S podporo navijačev so doma še posebej nevarni” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
17. 2. 2024, 15.01

Nogometaši Maribora so v drugi del sezone vstopili z visoko zmago proti Aluminiju. V Ljudskem vrtu so slavili s 7:0. Varovance Anteja Šimundže v 21. krogu Prve lige Telemach čaka zahtevno gostovanje pri trenerjevem nekdanjem klubu Muri. Črno-beli so svojo uvodno tekmo izgubili. Boljše od njih je bilo Celje.

Strateg vijoličnih je pred gostovanjem v Prekmurju priznal, da ni pričakoval tako prepričljive zmage proti Aluminiju. A dodal, da rdeči karton ni igral velike vloge: “Moramo se zavedati, da igralec manj, ali več v modernem nogometu ni velika prednost, lahko je tudi obratno. Še posebej, ker nasprotna ekipa dobi energijo in mora vsak igralec odteči malo več. Po drugi strani se je velikokrat zgodilo, da ekipa z igralcem manj tudi zmaga.”

“Kot igralec in kot trener sem igral ter vodil tekme, kjer smo imeli igralca manj in zmagali ali imeli igralca več in nismo zmagali. To je zelo plastično gledano, da je bil Aluminij v podrejenem položaju zaradi igralca manj. Napadalci so stali trideset metrov od svojega gola, vse je bilo zgoščeno. Mi smo kljub temu prihajali v priložnosti. Bili smo na zelo visokem nivoju.”

VIDEO: Šimundža o zmagi proti Aluminiju

Video is not available for your country.

Kljub težavam Mure v Celju se Šimundža zaveda, da vijolične čaka zahtevna naloga: “Da bi šli v Mursko Soboto sproščeni, nikakor ne. Mura je ekipa, ki ima doma rep in glavo. Doma so še posebej nevarni s podporo svojih navijačev. Na tekmi proti Celju sem v prvih tridesetih minutah videl zelo dobro Muro, ki je tudi nadzorovala tekmo, bila v določenih trenutkih boljša in povedla. Videl sem veliko željo po dokazovanju. Drugi polčas so začeli malo slabše in potem se je stvar obrnila v drugo smer. Potem ko so se spet stabilizirali, je bila tekma enakopravna. Res je, da je do takrat Celje imelo veliko prednost. Kar se tiče Mure, se je videlo, kaj si želijo, na kakšen način si želijo igrati.”

VIDEO: O nedeljskem nasprotniku Muri

Video is not available for your country.

Ekipi sta se letos srečali dvakrat. Maribor je dobil obračun v Ljudskem vrtu, medtem ko se je prva tekma v Prekmurju končala brez zmagovalca.

Mura – Maribor v nedeljo s studijskim delom ob 14.15 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več