single
[2,3194]
217805

Žiga Repas: “Imel sem zanimanje iz tujine, a prepričal me je mariborski projekt” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
16. 2. 2024, 17.42

Zadnji dnevi zimskega prestopnega roka so bili za Maribor zelo aktivni. Na zadnji dan je klub uradno zapustil branilec Max Watson, na drugi strani so vijolični okrepili vezno linijo. Iz Domžal se je preselil dvaindvajsetletni Žiga Repas. Napadalni vezist je prišel brez odškodnine, rumeni družini posledično pripada določen odstotek v primeru, da ga Štajerci prodajo. Novo okrepitev so pri Mariboru predstavili v petek pred srečanjem z Muro, ki bo na sporedu v nedeljo.

Tako Repas, kot športni direktor vijoličnih Marko Šuler sta izrazila zadovoljstvo s prestopom, a dodala, da bi si želela, da bi ta bil izveden že prej. Dvaindvajsetletnik je povedal: “Res je, že na koncu prejšnjega leta se je Maribor zanimal zame. Klub je predstavil zanimanje zame. Za vse deležnike bi bilo najbolje, da si se kluba dogovorila že takrat, da bi lahko naredil priprave z ekipo. Zdaj to ni pomembno. Priprave na drugi del sezone sem naredil z Domžalami. Na srečo sta na koncu kluba našla skupni jezik, da se je v četrtek sklenil prestop.”

VIDEO: Repas o prihodu v Maribor

Video is not available for your country.

Maribor po besedah napadalnega vezista ni bil edini klub, ki je zanj izkazal zanimanje: “Več opcij je bilo v tujini. Tudi nekaj resnih. Ampak me noben projekt ni toliko zanimal kot mariborski. Z vidika za kako velik klub gre. Najbolj me je zanimal, saj je cilj, da se Maribor postavi na nogometni vrh na območju Balkana. Imel sem zanimanje, a na koncu sem se odločil za Maribor.”

VIDEO: O zanimanju tujih klubov

Video is not available for your country.

Nekdanji član Domžal bo pri vijoličnih na igrišču združil moči s svojim starejšim bratom Janom Repasom. Priznal je, da je pri prestopu vlogo igral tudi brat: “To je zagotovo pomagalo. Jan mi je že od začetka, odkar je prišel sem, o klubu govoril samo v presežnikih. V tem času je bil tudi prvak. Pohvalil je klub, njegovo delo, ki je na evropskem nivoju. Je tudi zelo dobra odskočna deska za naprej. Še pred tem je rekel, da je treba trdo delati, da si zaslužiš minute.”

VIDEO: O pogovorih z bratom 

Video is not available for your country.

Vijolični v 21. krogu Prve lige Telemach gostujejo v Murski Soboti. Maribor je visoko slavil na uvodni tekmi drugega dela sezone. Pred domačimi navijači so visoko s 7:0 premagali Aluminij. Na drugi strani je Mura s 4:1 izgubila v Celju.

Mura – Maribor v nedeljo s studijskim delom ob 14.15 na Šport TV 1

Video, foto. Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več