pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
01:00
Bordeaux - PSG Ligue 1

NFL: Če bodo tekme brez gledalcev, so lastniki vstopnic upravičeni do povračila

Avtor: Marko Premrl
7. 5. 2020, 09.36

Nacionalna nogometna liga, severnoameriška liga v ameriškem nogometu NFL, je sprejela pomembno navodilo, ki se nanaša na načrtovane tekme letošnje sezone, ki bodo odigrane brez gledalcev na tribunah. Vodstvo NFL je vsem klubom naročilo, da morajo denar za kupljeno vstopnico vrniti v celoti, če bodo tekme pred praznimi tribunami.

Celoten razpored lige NFL za prihodnjo sezono bo objavljen v četrtek. Kljub koronavirusni pandemiji vodstvo lige ostaja pri smelih načrtih, da se sezona začne pravočasno in igra v skladu s terminskim planom, kar pomeni, da se bo redni del lige NFL začel 10. septembra in končal z velikim finalom, super bowlom, 7. februarja 2021.

Prejšnji teden so v nekaterih ameriških medijih objavili tudi, da obstaja rezervni načrt, po katerem bi se prvenstvo začelo 15. oktobra, super bowl pa bil v tem primeru 28. februarja 2021, poroča britanska tiskovna agencija Reuters.

Najbolj pomembno je, da kupcem sezonskih vstopnic za tekme te v Združenih državah Amerike najbolj priljubljene poklicne športne lige ni treba skrbeti za njihov denar, če bodo tekme zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedane, preložene ali jih bodo klubi prisiljeni igrati na za pred gledalci in navijači zaprtih stadionih pred praznimi tribunami.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več