single
[3137]
229879

Manchester United vse bližje podpisu stebra Bayernove obrambe

Avtor: Aljaž Pirnat
1. 7. 2024, 16.19

Po navedbah nemške sedme sile naj bi nizozemski reprezentant Matthijs de Ligt bil vse bližje izhodnim vratom münchenskega Bayerna. Za 24-letnega osrednjega branilca se namreč močno zanimajo pri Manchester United, s katerim naj bi nogometaš bil tudi vse bližje dogovora.

Da pri rdečih vragih iščejo novega centralnega branilca, je znano že dlje časa. Nekdanji kapetan moštva Harry Maguire namreč ne predstavlja ravno merila zanesljivosti, medtem ko so Raphaela Varana in Lisandra Martineza v pretekli sezoni precej pestile poškodbe. Pri klubu iz otoka se zato vse resneje spogledujejo z de Ligtom, s prihodom katerega si želijo zakrpati luknje v obrambnih vrstah.

Kot poročajo v nemških medijih naj bi United za Nizozemca že imel pripravljeno petletno pogodbo, s katero naj bi nogometaš prav tako bil zadovoljen, zato je pričakovano, da bo tudi kmalu prišlo do dogovora glede osebnih pogojev.

Sedaj je vse odvisno od tega, ali bosta kluba uspela najti kompromis glede odškodnine, ki jo bodo morali Angleži Bayernu plačati za usluge robustnega branilca. Spomnimo, de Ligt je k Bayernu prišel iz vrst Juventusa poleti 2022. Tedaj so Bavarci stari dami iz Torina zanj plačali 67 milijonov evrov.

Obenem velja omeniti, da se de Ligt dobro pozna s trenutnim strategom 20-kratnih angleških prvakov Erikom ten Hagom, s katerim sta med leti 2017 in 2019 sodelovala pri amsterdamskem Ajaxu.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več