single
[3137]
229867

Prestopne govorice: Nemški veteran ena glavnih tarč aktualnih nemških prvakov

Avtor: Aljaž Pirnat
1. 7. 2024, 14.50

Na nemški nogometni tržnici je dogajanje še naprej pestro. Kot zadnja je odjeknila novica, da naj bi se pri aktualnem nemškem prvaku Bayerju iz Leverkusna močno zanimali za nemškega veterana Mats Hummelsa, ki je po koncu pretekle sezone zapustil vrste dortmundske Borussie.

Po poročanju nemške revije Kicker naj pri Leverkusnu Hummelsa videli kot najbolj adekvatno zamenjavo za Jonathana Taha, za katerega se močno namiguje, da poleti utegne zapustiti vrste lekarnarjev. Zanj naj bi se namreč silno zanimali pri münchenskemu Bayernu, h kateremu naj bi si tudi Tah v prvi vrsti želel prestopiti.

Toda Bavarci in Leverkusen še naprej ne najdeta skupnega jezika glede cene osrednjega branilca. Obenem pa si pri aktualnih nemških prvakih še pred prodajo želijo pripeljati ustrezno zamenjavo. Kot omenjeno je ena od rešitev, ki se ponujajo, Hummels, ki pa pri 35 letih ni več najmlajši in najhitrejši. To bi lahko predstavljajo oviro za španskega stratega Xabija Alonsa, ki prisega na hiter in dinamičen nogomet.

Poleg Hummelsa naj bi se pri lekarnarjih spogledovali še z Riccardom Calafiorijem iz Bologne in Robinom Le Normandom iz Real Sociedada, a bi morali za enega ali drugega predvideno odšteti preko 40 milijonov evrov. Četrta opcija pa naj bi bil Robin Koch, ki se je po enoletni posoji iz Leedsa preselil v vrste Eitrachta iz Frankfurta, s katerim naj bi imel v pogodbi odkupno klavzulo v višini 20 milijonov evrov.

Foto: Mladen Lackovic / LakoPress via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več