single
[3137,2]
229665

Tah vse bližje Bayernu, angleški velikan se zanima za de Ligta

Avtor: Urban Kolman
29. 6. 2024, 12.20

Po poročanju Sky Sport Germany so pri Bayer Leverkusnu sprejeli odločitev, da bodo poleti prodali Jonathana Taha. Pogajanja z Bayernom so se začela in kluba sta prepričana, da se bo prestop uresničil. Bavarci bodo tako pripeljali že svojo tretjo okrepitev tega poletja. Po branilcu Hirokiju Itu in krilnem napadalcu Michaelu Oliseju. Prihod še enega branilca pomeni, da bo klub zagotovo zapustil eden izmed Matthijsa de Ligta ali Dayota Upamecana. Bližje izhodnim vratom je nizozemski reprezentant.

The Athletic namreč poroča, da se za de Ligta vse bolj resno zanima angleški velikan Manchester United. Rdeči vragi želijo poleti svoje vrste okrepiti z osrednjim branilcem. Trener Erik ten Hag je eden glavnih zagovornikov prihoda de Ligta, saj je z njim že delal, ko je vodil Ajax.

Štiriindvajsetletnik ima z Bayernom sklenjeno pogodbo do konca leta 2027. V primeru, da se klubu pridruži Tah, bo njegova pot v prvo enajsterico blokirana. Posledično bo tudi nizozemski branilec iskal rešitev, saj v preteklosti nikoli ni skrival nezadovoljstva, ko ni dobil pričakovane minutaže.

United je na začetku prestopnega roka nameraval pripeljati branilca Nice Jeana-Claira Todiboja, a zaradi lastniške situacije jim tega pravila Uefe ne dovolijo. Lastnik obeh klubov je britanska multinacionalka Ineos. Posledično so pripravili seznam alternativ in de Ligt je zaradi položaja pri Bayernu idealna rešitev, saj Bavarci zanj ne bodo zahtevali prevelike odškodnine.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več