single
[1176]
217328

Gajser po zmagi v Mantovi: Želel sem dobiti tudi drugo vožnjo

Avtor: Lamin Diallo
12. 2. 2024, 10.15

Tim Gajser je na dirki italijanskega prvenstva v Mantovi po prvem mestu v prvi in drugem mestu v drugi vožnji prišel do skupne zmage. Čez slab mesec dni se pričenja nova sezona svetovnega prvenstva.

V prvi vožnji je Gajser vodil od začetka do konca. V drugi vožnji je imel nekaj težav v prvem krogu, nato pa se je hitro povzpel na drugo mesto in do konca vožnje skoraj ujel prvega voznika.

”Seveda sem želel zmagati tudi na drugi dirki, saj bi s tem dosegel štiri zmage na štirih vožnjah. Kljub temu sem vesel, da sem lahko napredoval in se približal zmagi, preden je zmanjkalo časa. Na koncu sem osvojil skupno zmago, zato je bil to dober dan in vesel sem, da smo opravili ti dve dirki. Nastopanje na dirkah pred začetkom svetovnega prvenstva MXGP je zame pomembno, na ta način lahko tudi preizkusim nov motor v dirkalnem okolju. Zelo sem zadovoljen s potekom dogodkov in komaj čakam, da gremo v Villa La Angostura,” je po zmagi v Mantovi dejal Gajser.

Na dirkah italijanskega prvenstva številni motokrosisti že tradicionalno nastopajo v sklopu priprav na novo sezono svetovnega prvenstva. To se bo začelo čez slab mesec dni, 10. marca, ko bo na sporedu VN Argentine.

Vse dirke svetovnega prvenstva MXGP si boste tudi letos lahko v živo ogledali na Šport TV!

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več