single
[1176]
217117

Novi moštveni kolega Gajserja Zanchi: “Tim je vedno pripravljen pomagati, od njega se lahko naučim veliko”

Avtor: Urban Kolman
10. 2. 2024, 16.15

Moštvo Tima Gajserja HRC Honda je pred letošnjo sezono presenetilo in napovedalo, da bo v naslednjem tekmovalnem letu ekipa imela tri člane. Poleg Gajserja in Rubena Fernandeza, ki bosta tekmovala v razredu mxgp, bo ekipo v MX2 zastopal mladi Italijan Ferruccio Zanchi.

Odločitev je na začetku presenetila tudi sedemnajstletnika, ki ni pričakoval ponudbe Honde: “Da me je izbrala Honda, je bilo veliko presenečenje. Do mene so prišli na koncu lanske sezone v Veliki Britaniji ter me vprašali, ali bi v prihodnosti vozil zanje. Seveda sem rekel ja. Nato smo počakali na odločitev na Japonskem in vse je bilo dogovorjeno.”

Sprememba ekipe je prinesla tudi spremembo motorja in Zanchi priznava, da so razlike velike: “Lani sem vozil KTM-a, Hondo pa sem prvič vozil v začetku januarja, tako da sem imel manj kot mesec dni časa, da se navadim na Hondo. Motor je neverjeten. Opravili smo nekaj testiranj pred dirkami ter naredili nekaj dobrih sprememb na motorju in vzmetenju. Naredili smo velike korake in resnično uživam v vožnji.”

Sedemnajstletnik ima idealne pogoje za razvoj. Veliko se lahko nauči tudi od petkratnega prvaka Gajserja. Italijan se zaveda, da ima odlične pogoje: “Tim je vedno pripravljen pomagati, je odličen dirkač in super človek. Kadarkoli trenirava, mi vedno pomaga in lahko ga opazujem ter vidim, kako počne določene stvari, saj ima veliko izkušenj. Od njega se lahko veliko naučim. Resnično uživam in se veselim začetka sezone.”

Foto: HRC Honda
Vir: mxgp

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več