single
[2,3194]
225444

Elšnik: “Najlepši razplet bi bil, da pred polnim Ljudskim vrtom kritikom zapremo usta” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
11. 5. 2024, 08.46

Pred Olimpijo in Mariborom je še zadnji večni derbi letošnje sezone. Vloga domačina bo tokrat pripadla Štajercem, za dodaten plus bodo poskrbeli navijači, ki se po pretečeni kazni vračajo na tribune. Na drugi strani je položaj Olimpije pred derbijem vse prej kot idealen. Zoran Zeljković je med tednom izgubil službo, poleg tega zmaji niso pripeljali prave zamenjave, zato bo ekipo na srečanju vodil športni direktor Goran Boromisa, medtem ko bo b veliko vlogo igral tudi kapetan Timi Max Elšnik.

Slovenski reprezentant je pred obračunom priznal, da so kljub velikim spremembam stvari med tednom potekale normalno: “Sama vloga se ni spremenila. Pred treningom smo se zbrali z ostalimi podkapetani in imeli sestanek. Povedal sem jim, da nismo otroški vrtec, smo profesionalci. Tudi, če še nimamo novega trenerja, moramo trenirati profesionalno. Čaka nas razprodan stadion na večerni tekmi. Odnos na teh dveh treningih je bil odličen. Je res, da je prisotna nervoza. Stvari moramo obrniti na pozitivno pot. V Maribor gremo zmagati.”

“Samozavest moramo črpati iz prve pol ure zadnjega derbija v Stožicah. Takrat smo izgledali dobro, ampak nismo bili dovolj konkretni. To so tekme, ki v Sloveniji največ pomenijo. Ni jih veliko. Mislim, da je obračun prišel v pravem trenutku, da se lahko poberemo,” je dodal.

VIDEO: Elšnik o pripravah na Maribor 

Video is not available for your country.

Elšnik, ki zeleno-beli dresi nosi že od leta 2020, je v svojem času pri klubu doživel že marsikatero stvar, a kot pravi, se je na to privadil: “Bile so že hujše stvari. Enostavno dobiš trdo kožo in moreš sem osredotočiti na svoje delo, na igrišče. Potem nimaš težav. Meni sta pomembna samo trening in devetdeset minut tekme, vse ostalo bodo uredili v pisarnah. Če bo od igralcev vsak naredil svoje delo, potem lahko vse povežemo v neko celoto in bomo uspešni. Če bo vsak vlekel v svojo smer in nekateri ne bodo osredotočeni, potem ne moreš v ligi premagati nobenega, kaj šele Maribora, ki je v odlični formi.”

VIDEO: O dogajanju v zadnjih dneh

Video is not available for your country.

Maribor – Olimpija s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več