single
[3194]
225415

VIDEO: Na večnem derbiju dvoboj dveh stebrov obrambe

Avtor: Lamin Diallo
10. 5. 2024, 15.15

Sven Šoštarič Karič in Marcel Ratnik veljata za dva izmed najbolj pomembnih členov svojih moštev v letošnji sezoni. Prvi ima pri Mariboru drugo največje število minut, medtem ko ima drugi tretjo največjo minutažo med vsemi igralci lige. Oba bosta tudi osrednja tema debate v studiu pred sobotnim večnim derbijem na našem prvem programu.

Šoštarič Karič in Ratnik poleg celjskega asa Davida Zeca veljata za najboljša branilca v ligi. To potrjujejo tudi statistični podatki letošnje sezone Prve lige Telemach. 26-letnik v dresu Maribora je za svoje moštvo v letošnji sezoni zbral 29 nastopov oziroma 2588 minut, Prekmurec pa je pri ljubljanskemu moštvu zbral 2850 minut, kar je tretji najboljši izkupiček med vsemi igralci lige. Pred njim sta po številu minut v ligi le vratar Orbanić (3060 minut) in bočni branilec Španring (2966 minut), ki oba igrata za Bravo.

Šoštarič Karič ima med vsemi branilci drugo najvišje število uspešnih podaj na tekmo, ki znaša 64. Ratnik dosega povprečje 57 podaj na tekmo, je pa njegov procent uspešnosti podaj (91%) višji od njegovega mariborskega rivala (87%). Mariborčan ima tudi višje povprečje podaj v zadnjo tretjino, ki na tekmo znaša 9,6. Ratnik dosega povprečje 8,3 podaje v zadnjo tretjino na srečanje. Ratnik se je v tej sezoni izkazal kot boljši strelec saj je dosegel že 5 golov, medtem ko jih ima Šoštarič Karič 3. Branilec ljubljanskega moštva je vpisal tudi 1 asistenco, enega izmed zadetkov pa je dosegel ravno proti Mariboru.

VIDEO: Zadetek Marcela Ratnika na prvem večnem derbiju v letošnji sezoni

Šoštarič Karič je nazadnje v polno meril proti Celju, ko so Vijoličasti novopečene prvake premagali s 3:1.

VIDEO: Zadetek Šoštariča Kariča na srečanju s Celjem

Maribor in Olimpija se bosta še zadnjič v letošnji sezoni pomerila v soboto na prvem programu Šport TV. Studijski del pred pričetkom prenosa, v katerem se nam bo pridružil tudi poškodovani branilec Maribora Lan Vidmar, bo na sporedu ob 19:30. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več