single
[3194]
225435

Športni direktor zmajev Boromisa: “Računamo na šok terapijo, proti Mariboru želimo biti dominantni” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
10. 5. 2024, 17.17

Sobota prinaša zadnji večni derbi sezone, ki bo najverjetneje podal tudi odgovor na vprašanje o tem, katera ekipa bo zasedla 2. mesto v Prvi ligi Telemach. Trenutno je v prednosti Olimpija, ki ima točko več od Maribora, a kljub temu je situacija v zmajevem gnezdu vse prej kot idealna. Ljubljančani so po slabi formi med tednom prekinili sodelovanje s trenerjem Zoranom Zeljkovićem, ne da bi našli pravo zamenjavo. Kot so potrdili na tiskovni konferenci pred derbijem, bo na razprodanem Ljudskem vrtu ekipo vodil kar športni direktor Goran Boromisa.

Hrvaški začasni strateg je pred obračunom obrazložil položaj kluba: “Po pogovoru s kapetanom, igralci, direktorjem in predsednikom smo sprejeli odločitev, za katero mislimo, da je najboljša za klub. Dokler ne najdemo dolgoročne rešitve. Igralci se zavedajo, da bodo morali opraviti dobro delo in prevzeti odgovornost, da prikažejo Olimpijo v najboljši luči. Vedo, kaj morajo storiti.”

VIDEO: Boromisa o trenerski situaciji

Video is not available for your country.

Pri zmajih računajo tudi na šok terapijo, ki jo prinaša sprememba trenerja: “Sprememba trenerja v veliki večini primerov s sabo lahko prinese pozitiven šok. Pride nova energija. Mislim, da bi tudi Pep Guardiola v dveh dneh težko naredil kaj konkretnega. A kot sem včeraj dejal igralcem: “Olimpija je narejena tako, da je dominantna in igra tehnični nogomet.” To bomo jutri tudi storili.”

VIDEO: O vplivu trenerske menjave

Video is not available for your country.

Športni direktor zmajev bo tako vsaj za eno tekmo prevzel tudi vlogo trenerja. Zaveda se, kako pomembna je tekma, saj bo na njej zagotovo tudi kar nekaj ljudi iz večjih klubov. Pomembna bo tudi v sklopu bitke za drugo mesto: “Moramo se osredotočiti na Olimpijo. Drugo mesto je pomembno. Težave z licenco Rogaške pomenijo, da morda prinaša celo kvalifikacije za ligo Evropa.”

VIDEO: O bitki za drugo mesto

Video is not available for your country.

Maribor – Olimpija v soboto s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več