KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3194]
182495

Dušan Kosič za ŠTV: Tabor dela vse, da bo spomladi konkurenčen

Avtor: Žiga Ikič
28. 1. 2023, 09.55

Sežanski Tabor je koledarsko leto 2022 in s tem prvi del aktualne sezone Prve lige Telemach sklenil na 10. mestu. Na svojem računu ima 12 osvojenih točk, kar je eno manj od Radomelj in Gorice, ki sta preostala deležnika trikotnika za obstanek med smetano slovenskega klubskega nogometa.

Tekmovalni vidik je torej jasen, ambicija temu primerna, na žalost sežanskih ljubiteljev nogometa pa to niso edine skrbi, ki tarejo Tabor. V Sežani so v pričakovanju rešitev, ki zajemajo finančne obveznosti in zmožnosti, v igri pa je nekaj opcij, ki bi lahko prinesle rešitve. A morale se bodo zgoditi kmalu.

“V zimskem pripravljalnem obdobju smo se želeli predvsem resetirati. To pomeni tudi zapreti vse obvesznosti, kar nam še ni uspelo. A na ta račun ne trpi trenažni proces. Treniramo po načrtih, ogrodje ekipe je sestavljeno iz 13 nogometašev, k temu smo priključili še pet mladincev in nekaj nogometašev, ki so še na preizkušnji. Vse fante moram pohvaliti za vložen trud na treningih in pripravljalnih tekmah. Smo ekipa v nastajanju, v vseh pogledih pa iščemo ustrezne rešitve,” nam je sprva dejal trener Tabora Dušan Kosič.

Sežano je zapustil 18-letni Tom Kljun, ki je v prvem delu sezone odigral 13 tekem in prispeval asistenco, svojo nogometno pot pa bo nadaljeval v italijanskem Lecceju. Da vodilni možje kluba ne sedijo križem rok dokazujejo aktivnosti v zadnjih dneh, saj so v klub pripeljali Žana Beširja iz Kopra, Miho Kompana Breznika iz Mure in Luko Šušnjaro, ki je bil po razhodu s Koprom prost igralec.

“Prva ideja je, da se naslonimo na slovenske fante, ki morda drugje niso dobili prave priložnosti in iščejo svoje mesto, kjer bodo imeli minutažo in priložnost dokazati se. V primeru Beširja, Kompan Breznika in Šušnjare smo izkoristili priložnost, gre za preizkušene fante, ki vsekakor pomenijo okrepitev kadra,” je dodal nekdanji dolgoletni nogometaš, v vlogi trenerja pa tudi že državni prvak s Celjem, Dušan Kosič.

Češnjice so v času zimskih priprav odigrale nekaj pripravljalnih tekem, proti srbski Kolubari so izgubila z 1:3, beograjski Radnički so ugnale s 3:0, kranjski Triglav pa s 3:1. Do nadaljevanja Prve lige Telemach sta še slaba dva tedna.

“Vsi v klubu se trudimo v smeri rešitve, ko bi lahko kader okrepili z igralci, ki s tem ne bi dodatno bremenili proračuna. Obdobje do drugega dela sezone bomo zapolnili z delom, da bomo tekme pričakali kar najbolje uigrani in konkurenčni v boju za obstanek med elito,” je situacijo na koncu še ocenil Dušan Kosič.

Tabor bo v pomladanski del prvoligaškega tekmovanja startal v nedeljo 12. februarja s poznopopoldansko tekmo v Domžalah.

S tekmami 21. kola Prve lige Telemach se začenja drugi del sezone, najboljše tekme vsakega kola pa boste lahko spremljali samo na Šport TV. V nedeljo 12. februarja bomo od 14:15 naprej ponudili derbi med Koprom in Mariborom. Bodite v družbi prvakov!

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več