single
[2]
159141

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona

Avtor: Žiga Ikič
15. 5. 2022, 09.59

Nedelja prinaša težko pričakovan obračun Prve lige Telemach med Olimpijo in Muro. To je ob enem dvoboj ekip, za kateri je v svoji dolgi in razgibani karieri igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Darijan Matić.

Derbi 35. kola Prve lige Telemach bo zagotovo v ljubljanskih Stožicah, kjer se bosta v predzadnjem izzivu aktualne prvoligaške sezone pomerila Olimpija in Mura.

To sta kluba, za katera je med drugim v svoji dolgi in bogati karieri igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Darijan Matić. Vezist, ki je za Slovenijo zbral 10 nastopov in ji je pomagal tudi do preboja na svetovno prvenstvo 2010, je v slovenskem prvoligaškem nogometu zbral 220 nastopov, najbolj globok pečat pa je pustil pri zeleno-belih.

V sezoni 2015/2016 je v vlogi kapetana Olimlije prvi po 21 letih v zrak dvignil pokal za naslov državnega prvaka, a kmalu se je zgodil oster obrat. Kot posojen igralec se je preselil k Muri, ki je v tistem obdobju igrala v tretji slovenski ligi in je bila na uvodu v, kot se je kasneje izkazalo, sanjsko zgodbo, ki je vrhunec doživela z dvojno krono v lanski in igranjem v skupinskem delu Konferenčne lige v aktualni sezoni.

Olimpija in Mura si bosta nasproti stali tudi v 35. kolu Prve lige Telemach. V nedeljo ob 17:30 se bosta udarila v Stožicah, ob 17:00 pa se iz prestolnice na Š1 oglasimo z bogatim studijskim delom, kjer bo Žiga Ikić gostil Saša Udoviča. Bodite v družbi prvakov!

Preberite še:
VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!
VIDEO: Matić za ŠTV: Iz evropske Olimpije v “amatersko” Muro

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več