single
[2]
158978

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!

Avtor: Žiga Ikič
13. 5. 2022, 10.37

Darijan Matić se bo v zgodovino vpisal kot kapetan Olimpije, ki je po sušnih 21 letih visoko v zrak znova dvignil pokal za državnega prvaka. Sezona 2015/2016 bo zanj in za zeleno-bele v zgodovino zapisana z zlatimi črkami.

Darijan Matić je v nogometni karieri videl in doživel marsikaj. Nekdanji reprezentant Slovenije je kot kapetan v zrak dvignil lovoriko ob prvem naslovu državnega prvaka Olimpije po 21 letih, nedolgo za tem pa je Muri pomagal pri preboju iz tretje lige, kar je bil začetek imenitne prekmurske nogometne pravljice.

38-letni Ljubljančan je v Prvi ligi Telemach odigral 220 tekem, a največji pečat je zagotovo pustil v dresu ljubljanske Olimpije. nenazadnje je bil z zeleno-belimi tudi državni prvak v sezoni 2015/2016, ki se bo navijačem Olimpije za vselej vtisnila v spomin.

“Tisto obdobje je najlepše v moji igralski karieri. Sezona je bila turbulentna, a z igralskega vidika smo pa živeli kot v boljših evropskih klubih. Imeli smo popolno podporo vseh v klubu. Od 11 igralcev v postavi nas je bilo pogosto tudi devet domačinov, veliko od tega prav Ljubljančanov. To je bilo super obdobje. Nekoč so nam rekli, da če bi imeli v trgovini 5.000 dresov, pa bi vseh 5.000 tudi prodali,” nam je med drugim zaupal Darijan Matić.

Darijan Matić o zlatem obdobju pri Olimpiji:

Olimpija in Mura si bosta nasproti stali tudi v 35. kolu Prve lige Telemach. V nedeljo ob 17:30 se bosta udarila v Stožicah, ob 17:00 pa se iz prestolnice na Š1 oglasimo z bogatim studijskim delom, kjer bo Žiga Ikić gostil Saša Udoviča. Bodite v družbi prvakov!

Preberite še:
VIDEO: Matić za ŠTV: Iz evropske Olimpije v “amatersko” Muro

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več