single
[2]
158924

VIDEO: Matić za ŠTV: Iz evropske Olimpije v “amatersko” Muro

Avtor: Žiga Ikič
12. 5. 2022, 13.29

Darijan Matić je v nogometni karieri videl in doživel marsikaj. Nekdanji reprezentant Slovenije je kot kapetan v zrak dvignil lovoriko ob prvem naslovu državnega prvaka Olimpije po 21 letih, nedolgo za tem pa je Muri pomagal pri preboju iz tretje lige, kar je začetek imenitne prekmurske nogometne pravljice.

V sezoni 2015/2016 je Darijan Matić v vlogi kapetana Olimpije visoko v zrak dvignil lovoriko za najboljšo nogometno ekipo v državi. Za zeleno-bele je bil to prvi naslov prvaka po 21 letih, kmalu za tem pa se v h kaosu nagnjenemu ljubljanskemu klubu ni več znašel, zato je ubral zanimivo karierno pot.

Kot posojen igralec Olimpije je uslišal željo predsednika Mure Roberta Kuzmiča in se kljub reprezentančnemu pedigreju preselil v tretjo ligo. Muri je pomagal do preboja v drugo ligo, tam pa je črno-bela zgodba že dobivala velike razsežnosti.

Vemo kako se je nadaljevalo, nedolgo za tem je Mura postala državni in pokalni prvak, a na poti do zvezd je bil tudi Matić priča situacijam, ki bolj kot profesionalnim klubom, pritičejo amaterski ravni nogometa.

Darijan Matić o obdobju pri Muri:

Olimpija in Mura si bosta nasproti stali tudi v 35. kolu Prve lige Telemach. V nedeljo ob 17:30 se bosta udarila v Stožicah, ob 17:00 pa se iz prestolnice na Š1 oglasimo z bogatim studijskim delom, kjer bo Žiga Ikić gostil Saša Udoviča. Bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več