single
[4]
228009

Železarji zadržali še dva “prvokategornika” in poskrbeli za povratek ljubljenca navijačev

Avtor: Klemen Verlič
9. 6. 2024, 11.10

V pisarnah Sij Acroni Jesenic v teh dneh ne mirujejo. Gorenjsko moštvo nadaljuje s sestavljanjem moštva za prihodnjo sezono.

Vodstvo železarjev je navijačem obljubilo mešanico mladih in izkušenih hokejistov, ki bodo znova lahko konkurenčni tudi najboljšim moštvom v alpski ligi. Na novo sestavljena ekipa pa počasi dobiva takšno podobo.

Po nekaterih mladih upih, ki bodo v naslednji sezoni v omenjenem regionalnem tekmovanju nosili dres Jesenic, so se prvaki iz sezone 2022/23 dogovorili za sodelovanje še z dvema slovenskima reprezentantoma. Del širšega seznama za letošnje svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda je bil Žiga Urukalo, ki tudi v naslednji sezoni ostaja zvest svojemu matičnemu klubu, za katerega je prav omenjeni branilec v finalu proti Cortini dosegel zadetek za njegov edini naslov v mednarodnih tekmovanjih.

Še vsaj eno sezono pa bo vrata železarjev branil Žan Us. Hokejist z bogatimi izkušnjami tudi iz ICE Hockey League tako kot večina njegovih soigralcev lani sicer ni imel najboljše sezone. A je tudi v dresu slovenske reprezentance dokazal, da gre za izjemno kakovostnega vratarja, ki bo še naprej varoval jeseniško mrežo.

Najnoveša pridobitev moštva, ki ga bo vodil Finec Niko Eronen, pa je napadalec Erik Svetina. Še en otrok jeseniškega kluba se po kratki avanturi v najmočnejši madžarski ligi vrača v Podmežaklo, kjer bo poskušal obuditi izjemno strelsko formo. “Vesel sem, da bom spet igral v domači dvorani. Tu se počutim najbolje, tu me cenijo in tudi z navijači imam odličen odnos. Prav zaradi njih, pa tudi nekaj osebnih razlogov imam, se bom po svojih najboljših močeh potrudil, da se Jesenice spet vrnejo v vrh lige AHL,” je za klubska družabna omrežja po povratku na Gorenjsko dejal Svetina.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več