single
[4]
226632

Železarji pridno sestavljajo igralski mozaik za prihodnjo sezono, poudarek na talentiranih mladih igralcih

Avtor: Klemen Verlič
24. 5. 2024, 12.37

Za hokejisti Jesenic je vse prej kot uspešna sezona. V naslednjo se gorenjsko moštvo zato podaja s številnimi spremembami. Vseeno pa rdeča nit ostaja delo z mladimi hokejisti.

Namesto Gabra Glaviča, ki je z Jesenicami v sezoni 2022/23 osvojil edini naslov prvakov alpske lige, bo moštvo v prihodnji sezoni vodil Finec Niko Eronen, ki ima kljub mladosti že precej izkušenj z uspešnim vodenjem klubov v nižjih ligah na Danskem, Norveškem in Finskem. Vodstvo Jesenic je prav tako obljubilo tuje okrepitve, medtem ko je že zadržalo nekaj talentiranih mladih igralcev iz slovenskega prostora.

Na svojih družabnih omrežjih so pri gorenjskem klubu kot prva člana moštva za prihodnjo sezono predstavili mlada slovenska reprezentanta Maja Turšiča Seškarja in Žana Šparija Lebna, ki sta pomembne izkušnje v alpski ligi na Jesenicah nabirala že lani. Enako velja tudi za reprezentanta do 20 let Tjaša Lesničarja. Ob dvanajstih asistencah strelca desetih golov pod vodstvom Eronena čaka še pomembnejša vloga v ekipi, za katero bo odslej igral tudi Ožbe Šlibar.

Še en član mlade slovenske reprezentance je zaenkrat edini novinec v jeseniškem dresu. Devetnajstletni otrok kranjskega Triglava je v lanski sezoni nosil dres celovškega KAC-a. Ob povratku v domovino pa je povedal: “Vesel sem, da sem v prihajajoči sezoni dobil priložnost zaigrati za Jesenice. Prepričan sem, da je to odlična priložnost za moj nadaljnji hokejski razvoj. Kakor so povedali že tisti pred mano, se tudi sam zelo veselim igranja pred strastnimi jeseniškimi navijači in komaj čakam, da se nova sezona prične!”

Ob prvih štirih imenih, ki so jih obelodanili na Jesenicah je tako jasno razvidno, da klub še bolj stremi k razvoju mladih slovenskih igralcev. Tudi zavoljo tega navijači lahko v naslednjih tednih pričakujejo odhode številnih izkušenejših hokejistov. Novega delodajalca si je medtem že našel najboljši jeseniški strelec lanske sezone Žan Jezovšek, ki se bo prvič v karieri preizkusil v tujini. Nosil bo dres nemškega tretjeligaša Lindaua.

V alpski ligi bo prihodnjo sezono znova nastopalo tudi Celje. Na klopi štajerske ekipe, za katero je obetavna krstna sezona v regionalnem tekmovanju, pa bo še naprej sedel Gal Koren.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več