single
[3]
230168

Vilfan: “Slovenija mora igrati svojo igro, mora zaupati vase” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
5. 7. 2024, 14.48

Slovenija je hitro pozabila na poraz s Hrvaško in proti Novi Zelandiji pokazala pravi obraz. Varovanci Aleksandra Sekulića so na čelu z Luko Dončićem Novozelandce premagali s 104:78. Na koncu so imeli celo priložnost za zmago z razliko 29 točk, kar bi pomenilo, da bi se v polfinalu izognili Grčiji. A žoga ni hotela skozi obroč, tako da se bosta ekipi, ki so ju mnogi pričakovali v nedeljskem finalu, srečali že dan prej v polfinalu.

V studiu po zmagi proti Novi Zelandiji je beseda nanesla tudi na naslednjega nasprotnika. Peter Vilfan je o pripravi na Grčijo povedal: “To je stvar ekipe, trenerskega štaba in igralcev, da se taktično pripravijo za to tekmo. Da se odločijo, kaj bodo njihove prioritete v obrambi. Kako pokrivati Giannisa, kako preprečiti, da Grki ne pridejo prevečkrat pod obroč, kjer so izjemno močni. Po drugi strani morajo razmišljati o sebi, o svoji igri. Slovenija mora igrati svojo igro, mora zaupati vase. Po tekmi z Novo Zelandijo so si dvignili samozavest. Dajmo igrati, kot da lahko zmagamo in bomo videli, kaj bo.”

Dino Murić je dodal: “Grki so bolj organizirana ekipa. Tukaj bo Slovencem veliko lažje, saj se ve, kateri igralci več mečejo iz razdalje in kateri manj. Vse skupaj bo bolj predvidljivo kot proti Novi Zelandiji. Grki na spodnjih položajih nimajo nekoga, ki bi lahko odigral na nizkem postu z izjemo Giannisa. Zanj pričakujem, da ga bo Slovenija puščala na metih, ampak vseeno bodo morali paziti, kje se nahaja. Je zelo dinamičen, veliko se giba po terenu, uteka in išče prazen prostor. V obrambi je povsod, je zelo dober obrambni igralec.”

Ključna prednost Slovenije bi lahko bilo dejstvo, da prvemu grškemu zvezdniku stil evropske košarke ne ustreza najbolj. Vilfan je o tem dejal: “To drži. Luka je eden redkih igralce iz lige NBA, ki se lahko v treh dneh popolnoma prilagodi Fibini košarki. Ampak Luka je seveda rasel s tem stilom igre. Že s sedemnajstimi leti je bil vrhunski v tej košarki. Antetokounmpo ima težave. Spomnim se svetovnega prvenstva na Kitajskem, ko je na tekmo dajal trinajst največ petnajst točk.”

VIDEO: Studio Šport TV o Grčiji

Video is not available for your country.

Grčija – Slovenija v soboto s studijskim delom od 15.30 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več