single
[2759]
209359
sport_tv_logo_navigation_mini.png

VIDEO: Velike tekme odločajo izkušnje in mentalna priprava

Avtor: Urban Kolman
20. 11. 2023, 16.06

Slovenijo čaka še zadnja tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Nasprotnik bo zasedba Kazahstana. Varovance Matjaža Keka v Stožicah tako čaka tekma za biti ali ne biti, na prvenstvo se bodo uvrstili, če na tekmi zmagajo ali jo remizirajo. Še kako pomembna pred takšnimi obračuni pa je psihična priprava igralcev.

Selektor je pred obračunoma proti Danski in Kazahstanu o tem aspektu priprav dejal: “Ena stran je situacija izpred štirinajstih let, drugo je danes. To so drugi časi, druga skupina igralcev, drugi karakterji. Psihologija je tudi stvar individualne priprave in pripravljenosti podrejanja individualnega karakterja ekipi. Tukaj smo do zdaj pokazali dosti dobrih stvari. Nekatere stvari so lahko vedno boljše. Delamo na tem, ampak vsa ta priprava, ki je zdaj, je popolnoma normalna in običajna za pomembne tekme.”

“Mislim, da imamo vsi dovolj izkušenj z velikimi tekmami. Na reprezentančnem nivoju smo prvič po dolgem času v tej situaciji. Ampak v klubskih majicah je veliko pomembnih tekem in nič se ne spremeni v reprezentanci,” je o tem dodal Andraž Šporar.

Kapetan Jan Oblak je svojim mlajšim kolegom vedno pripravljen pomagati: “Na koncu koncev je vsak zelo pomemben. Zagotovo imam verjetno največ izkušenj, še posebej iz zelo pomembnih tekem, ampak kadarkoli lahko pomagam na kakršenkoli način, kadarkoli začutim, da je potrebna beseda to povem. Če vidim nekoga, da ni v najboljšem stanju pridem do njega in se pogovorim. Poskušam pomagati. Na koncu največ lahko pomagam na igrišču. Tam moram dati svoj maksimum.”

VIDEO: Mentalna priprava na velikih tekmah 

Video is not available for your country.

Slovenija – Kazahstan s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več