single
[2759]
209333
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Oblak: “Polne Stožice niso pritisk, ampak le razlog za veselje in dodaten plus”

Avtor: Urban Kolman
20. 11. 2023, 11.30

Slovensko izbrano vrsto čaka zaključno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji. V polnih Stožicah bodo varovanci Matjaža Keka gostili Kazahstan. Šlo bo za neposredni obračun za vstopnico za Nemčijo. V nekoliko boljši vlogi je Slovenija, ki jo v igri ohranja tudi remi, medtem ko Kazahstan tekmo mora dobiti. A še dodatna prednost Slovenije je domače igrišče in navijači.

Pomembnost navijačev je pred tekmo poudaril tudi slovenski kapetan Jan Oblak: “To je eno veliko veselje, da bi lahko trikrat ali štirikrat razprodali Stožice. Zato treniramo in igramo. Vedno smo imeli željo igrati na polnem stadionu, da bo množica ljudi navdušena. To je samo veselje, to ni noben pritisk in verjamem, da vsi navijači tako na stadionu kot pred televizijskimi ekrani bodo dali še ta dodaten plus in bodo pomagali do skupnega uspeha.”

“Ves čas poudarjamo, da nam je pomemben kočni cilj. Z vsem spoštovanjem in čestitkam tudi Kazahstanu, ki je prišel do odločilne tekme. To so tekme, ki odločajo ena o vsem. Igramo doma in upam, da bo zavedanje iz Københavna, da iz poraza lahko vzamemo to, da nam navijači dajejo energijo. Ne vem, zakaj bi bili zaradi njih pod pritiskom. Živci bodo vseeno prisotni, tudi pri meni, ki sem dal čez že kar nekaj stvari v svoji karieri. A za takšne tekme se dela, se živi in pripravlja,” se je z Oblakom strinjal selektor Kek.

Slovenija ima po 9. krogih 19 točk, eno več od Kazahstana. Na prvem srečanju med ekipama je slavila Slovenija. Marca sta se reprezentanci srečali v Kazahstanu. Povedli so domačini, a Slovenci so z zadetkoma Davida Brekala in Žana Vipotnika uprizorili popoln preobrat.

Slovenija – Kazahstan s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več