single
[2759]
209333
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Oblak: “Polne Stožice niso pritisk, ampak le razlog za veselje in dodaten plus”

Avtor: Urban Kolman
20. 11. 2023, 11.30

Slovensko izbrano vrsto čaka zaključno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji. V polnih Stožicah bodo varovanci Matjaža Keka gostili Kazahstan. Šlo bo za neposredni obračun za vstopnico za Nemčijo. V nekoliko boljši vlogi je Slovenija, ki jo v igri ohranja tudi remi, medtem ko Kazahstan tekmo mora dobiti. A še dodatna prednost Slovenije je domače igrišče in navijači.

Pomembnost navijačev je pred tekmo poudaril tudi slovenski kapetan Jan Oblak: “To je eno veliko veselje, da bi lahko trikrat ali štirikrat razprodali Stožice. Zato treniramo in igramo. Vedno smo imeli željo igrati na polnem stadionu, da bo množica ljudi navdušena. To je samo veselje, to ni noben pritisk in verjamem, da vsi navijači tako na stadionu kot pred televizijskimi ekrani bodo dali še ta dodaten plus in bodo pomagali do skupnega uspeha.”

“Ves čas poudarjamo, da nam je pomemben kočni cilj. Z vsem spoštovanjem in čestitkam tudi Kazahstanu, ki je prišel do odločilne tekme. To so tekme, ki odločajo ena o vsem. Igramo doma in upam, da bo zavedanje iz Københavna, da iz poraza lahko vzamemo to, da nam navijači dajejo energijo. Ne vem, zakaj bi bili zaradi njih pod pritiskom. Živci bodo vseeno prisotni, tudi pri meni, ki sem dal čez že kar nekaj stvari v svoji karieri. A za takšne tekme se dela, se živi in pripravlja,” se je z Oblakom strinjal selektor Kek.

Slovenija ima po 9. krogih 19 točk, eno več od Kazahstana. Na prvem srečanju med ekipama je slavila Slovenija. Marca sta se reprezentanci srečali v Kazahstanu. Povedli so domačini, a Slovenci so z zadetkoma Davida Brekala in Žana Vipotnika uprizorili popoln preobrat.

Slovenija – Kazahstan s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več