single
[2]
227850

Velikan slovenskega nogometa dobil obeležje, poklonili so se tudi Dragonsi (FOTO)

Avtor: Blaž Magdič
7. 6. 2024, 10.06

Na stadionu Kodeljevo v Ljubljani so se v četrtek s posebno spominsko ploščo in revialno tekmo poklonili enemu najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini Marku Elsnerju, ki je umrl pred štirimi leti za posledicami dolge bolezni.

Elsner velja za enega najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini. Športno pot je začel pri Slovanu, pri Olimpiji pa se je v osemdesetih letih minulega stoletja uveljavil tudi kot eden najboljših branilcev v nekdanji Jugoslaviji.

Pot ga je iz Ljubljane vodila k beograjski Crveni zvezdi, leta 1987 pa je prestopil v Francijo k Nici. Igral je tudi za Admiro Wacker v Avstriji.

Z jugoslovansko olimpijsko selekcijo je leta 1984 v Los Angelesu osvojil bronasto kolajno v Los Angelesu. Za slovensko izbrano vrsto pa je zbral dva nastopa. Prvega proti Cipru 18. novembra 1992, drugega pa proti Estoniji 7. aprila 1993.

“Postavitev spominske plošče na nogometnem igrišču, kjer je storil prve nogometne korake, predstavlja priznanje njegovi zapuščini in prispevku k slovenskemu športu,” so besede organizatorjev dogodka pred dnevi povzeli na spletni strani multimedijskega portala RTV Slovenije.

Marku Elsnerju v čast so se na posebni tekmi pomerili nekdanji igralci Crvene zvezde ter Slovana in Olimpije. Pobudnik celotne akcije je bil dolgoletni nogometni delavec Boris Ferenčak, na dogodku pa je bil po pisanju spletne strani planetnogomet.si prisoten tudi Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Igrali so številni nekdanji igralci Crvene zvezde ter Slovana in Olimpije, kot so Sebastjan Cimirotić, Ermin Raković, Nenad Protega, Sašo Udovič, Slaviša Stojanović, Robert Englaro, Gregor Židan, Mladen Rudonja, Jože Prelogar, Nikola Žigić, Vladimir Petrović, Željko Milinović, Slobodan in Boško Janković, Branko Bošković in tudi oba Elsnerjeva sinova, Luka in Rok.

“V veliko čast mi je, da sem danes tukaj, kjer so odkrili spominsko ploščo mojega očeta. Da se vsi tisti, ki so ga poznali, spomnijo nanj,” je v prispevku dnevnoinformativnega programa za 24ur dejal Luka Elsner.

Ta nadaljuje družinsko tradicijo na najvišji ravni. Za zdaj še trener Le Havra, a bi lahko po pisanju francoskih medijev (med njimi tudi L’Equipe) 41-letnik kmalu prevzel vodenje Reimsa.

Z objavo na družbenem omrežju Instagram so se Marku Elsnerju poklonili tudi najbolj goreči pristaši Olimpije, Green Dragons so s fotografijo grafita nakazali, kaj pokojni Elsner še vedno pomeni Ljubljani in okolici.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več