single
[2759]
209279
sport_tv_logo_navigation_mini.png

V Kazahstanu prepričani: “To bo najpomembnejša tekma v naši zgodovini”

Avtor: Klemen Verlič
19. 11. 2023, 12.27

V ponedeljek bomo na Šport TV 1 prenašali odločilno tekmo skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Potem ko si je Danska že zagotovila prvo mesto, se bosta v medsebojnem dvoboju za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila Slovenija in Kazahstan.

Medtem ko bodo Slovenci lovili svojo prvo uvrstitev na prvenstvo stare celine po 24 letih, pa bi zmaga Kazahstanu prinesla sploh krstno uvrstitev na veliko tekmovanje. V državi ponedeljkovih tekmecev čete Matjaža Keka so zato, prepričani, da jih v ponedeljek čaka najpomembnejša tekmo Kazahstana doslej.

“Kar smo storili do zdaj, je zgodovinsko. Le ena zmaga nas loči od evropskega prvenstva. S to zmago bi ponesli nogomet v naši državi in Kazahstan postavili na nogometni zemljevid. Brez dvoma je to za nas najpomembnejša tekma v zgodovini. Zavedamo se, da je Slovenija na domačih tleh izjemna, a bo prav tako pod velikim pritiskom. Pred njimi je zelo pomembna odločitev. Bodo igrali na remi ali zmago? Rekel bi, da so možnost 60-40 v korist Slovencev, a mi bomo storili vse, da jih premagamo,” je pred tekmo zapisal kazahstanski nogometni strokovnjak Almas Kunshibaev.

Ponedeljkovi tekmeci Slovenije sicer niso prepričali na petkovem obračunu proti San Marinu. Zadnja reprezentanca na Fifini lestvici je v gosteh celo dosegla zadetek, na koncu pa izgubila s 3:1. Vseeno v Kazahstanu verjamejo, da bomo kljub težavam s poškodbami, ki pestijo njegove varovance Magomedova Adieva, na odločilni tekmi videli drugačen Kazahstan.

“Morali bomo igrati z ogromno discipline, neverjetno željo in borbo, potrebovali pa bomo tudi srečo. Lahko tudi prepustimo Slovencem vajeti igre, a moramo izkoristiti vsako njihovo napako. To nam je že uspelo proti kakovostnim tekmecem. Kazahstan bo imel za seboj celotno državo, Slovenija pa bo tista, od katere se pričakuje uspeh. Čeprav mislim, da imajo gostitelji več možnosti za zmago, bo tudi zanje tekma zahtevna in nervozna,” je še dodal Kunshibaev.

Slovenija – Kazahstan z zanimivim studijskim programom v ponedeljek ob 19.30 na Šport TV 1!

Foto: AP Photo/Peter Morrison

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več