single
[3]
225774

Trener Krke Gašper Okorn pred polfinalom: “Pričakujem izredno izenačeno tekmo in serijo“

Avtor: Šport TV
14. 5. 2024, 11.41

V torek bosta ekipi Šenčurja in Krke odigrali prvo tekmo letošnjih polfinalov v ligi Nova KBM. Novomeščani bodo imeli prednost domačega parketa, ki so si jo prislužili v rednem delu tekmovanja.

V dvorani Leona Štuklja se bosta v torek ob 20.00 uri pomerila domača Krka ter domžalski Helios. Novomeščani so redni del tekmovanja končali na prvem mestu, eno točko pred njihovim polfinalnim nasprotnikom. Sicer pa imajo Domžalčani boljši izkupiček kar se tiče medsebojnih srečanj v letošnji sezoni.

Na treh odigranih tekmah so bili dvakrat boljši košarkarji Heliosa. Najpomembnejša pa je bila zadnja tekma med polfinalistoma. To je bil dvoboj, ki je odločal o prvem mestu. Dobili so ga košarkarji Krke, ki so si na ta način priigrali tudi prednost domačega parketa.

Trener domače ekipe Gašper Okorn ve, da je pred njegovimi varovanci težka preizkušnja: “V polfinalu nas čakajo stari znanci iz Domžal, Kansai Helios. V zadnjih dveh sezonah smo eni drugim največji konkurent, če odvzamemo Cedevito Olimpijo. Zasluženo polfinale dveh najboljših ekip v prvem delu, ki sta po mojem mnenju izstopali. Ne glede na to, da imamo mi v polfinalu prednost domačega igrišča, jaz pričakujem izredno izenačeno tekmo in izenačeno serijo. Vsaka tekma je za sebe, odločale bodo malenkosti in tudi dnevna forma. Vsaka ekipa ima gotovo tudi svoje zdravstvene težave, a bomo to pustili ob strani. V torek začenjamo z veliko željo, da bi se uvrstili v finale. Imamo ta cilj, imamo to željo, ampak še enkrat poudarjam, gremo korak po korak.“

Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več