single
[3137,2]
146816

Svensson upa na drugi skalp Leipziga v sezoni

Avtor: Rene Vidmar
8. 1. 2022, 11.19

Nogometaši Mainza bodo drugo polovico sezone otvorili v soboto, ko bodo na Saškem gostovali pri Lepizigu. Strateg Bo Svensson je na petkovem druženju s sedmo silo dejal, da še ni povsem prebolel konca prvega dela sezone. Njegov trenerski kolega z druge strani igrišča Domenico Tedesco pa je izpostavil, da odsotnosti igralcev zaradi okužb s koronavirusom nikakor ne smejo biti razlog za iskanje izgovorov.

Za Mainz se je koledarsko leto 2021 kljub porazu proti Eintrachtu iz Frankfurtha z 1:0 sklenilo v pozitivnem duhu. Kako tudi ne, ko pa jim je v drugem delu sezone 2020/21 uspel pravi mali čudež s tem, ko se uspeli obdržati med nemško nogometno elito.

A trener, ki jih je dvignil iz brezna in rešil gotovega izpada, ni bil preveč zainteresiran za hvalisanje. ”Igralcem je dovoljeno izraziti svoje mnenje, toda pri tem je pomembno, da si ciljev in ambicij ne zastavijo prenizko. Ne smemo pozabiti na slabe predstave, četudi je za nami uspešno leto.”

Svenssonov Maniz se sicer v tem trenutku, tako kot konkurenca, sooča z valom kovidnih okužb. ”Nullfünfer” so jo sicer v primerjavi z ostalimi klubi iz Bundeslige odnesli razmeroma dobro, a kljub temu v obrambi vrsti utegnejo pogrešati izgubo kapetana Moussa Niakhateja. 42-letni Danec ne glede na to ni pretirano zaskrbljen. Mainz je namreč Leipzig presenetil že v prvem krogu letošnje sezone in to kljub temu, da so tedaj zaradi izbruha okužb ostali brez nekaterih ključnih igralcev.

Tokrat je položaj obraten. Leipzigov strateg Domenico Tedesco bo zagotovo ostal brez vsaj štirih prvokategornikov. Andre Silva in Christopher Nkunku sta sicer končala s samoizolacijo, a zaradi slabše kondicijske pripravljenosti ni nujno, da bosta srečanje začela od prve minute dalje.

”Za nas je trenutno bistveno, da gremo iz dneva v dan. Zapleti z okužbami nam še nekaj časa utegnejo povzročati težave, a to ni tarnanje,” je v zadnji izjavi pred tekmo dejal nemško-italijanski strateg.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več