single
[2]
166952

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek

Avtor: Marko Premrl
11. 8. 2022, 09.41

Derbi prihajajočega kroga prve slovenske nogometne lige bo tokrat odigran v ponedeljek. V Ljubljani se bosta srečala vodilna Olimpija in Gorica.

Zapletene klubske razmere v slovenski prestolnici očitno še ne vplivajo na moštvene rezultate, ravno nasprotno. Olimpija je po zmagi v prejšnjem krogu proti Mariboru nanizala še četrto tekmo s polnim izkupičkom, dodana vrednost pa je še dejstvo, da v letošnji sezoni še ni prejela zadetka. Naslednje srečanje, ki čaka zmaje, je dvoboj z Gorico.

Primorci so v sezono vstopili vzpodbudno s tremi točkami in čeprav so proti Kopru v zadnjem krogu prikazali dopadljiv nogomet, so morali sprejeti tretji zaporedni poraz. Gostovanje v Ljubljani prihaja v nepravem času, čeprav kaže, da ima trener Miran Srebrnič asa v rokavu, vsaj statistika tako pravi.

Strateg je na klopi Gorice Olimpijo porazil sedemkrat, 13-krat izgubil in šestkrat remiziral. Zanimiv je podatek, da ima na gostovanju v Ljubljani precej boljši izkupiček, 4 zmage, 4 poraze in 3 remije. Pa še ena je zanimivost. Ko je Gorica zabeležila zadnja dva uspeha v Ljubljani, oba pod vodstvom Mirana Srebrniča, je gol dosegla v sodnikovem podaljšku.

VIDEO: Zadnja zmaga Gorice v Ljubljani pod vodstvom Mirana Srebrniča

Na zadnjih šestih tekmah je sicer Olimpija vselej porazila Gorico, njen niz nepremaganosti proti vrtnicam pa se povzpne na sedem, če štejemo še remi v Ljubljani konec septembra leta 2018.

Tekmo Olimpija – Gorica si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na ŠTV 1 v ponedeljek s studijskim delom pred obračunom od 19.30 dalje.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več