single
[3137,2]
221716

Drama med branilcem in Bavarci se nadaljuje: “Bayern ni pravičen do Daviesa”

Avtor: Urban Kolman
29. 3. 2024, 08.17

Pred Bayernom je ena najpomembnejših tekem sezone. Bavarce čaka drugi Der Klassiker sezone. Aktualni prvaki bodo igrali pred domačimi navijači in nujno potrebujejo zmago, če želijo ohraniti teoretične možnosti za naslov. Nov spodrsljaj proti Dortmundu bi pomenil, da se Leverkusen lahko odlepi že na 13 točk. Kljub temu vzdušje v klubu ni idealno, saj se že nekaj časa javno vlečejo pogajanja z nekaterimi igralci, v prvi vrsti z bočnim branilcem Alphonsom Daviesom. Saga je v teh dneh dobila novo poglavje.

Oglasil se je predstavnik kanadskega reprezentanta Nick Huoseh in ni skrival nezadovoljstva z novim vodstvom Bavarcev: “Ni pravično, da je Alphonso postal tarča kritik. Z Bayernom smo bili pred enim letom blizu dogovoru. Potem je prišlo do spremembe celotnega vodstva in z njihove strani sedem mesecev nismo slišali ničesar. Sam sem poskušal začeti pogovore, a nisem dobil odgovora.”

“Zdaj so nam postavili ultimat in dali le dva tedna za razmislek. To ni pravično. Gre za zelo pomembno pogodbo v karieri Alphonsa Daviesa in po pričakovanju Bayerna naj bi se za podaljšanje odločili, brez da bi vedeli, kdo bo naslednjo sezono trener in kako bo izgledala ekipa. Dokončno odločitev bomo sprejeli proti koncu sezone, ko bodo stvari bolj razjasnjene.” je zaključil.

V primeru, da klub in triindvajsetletnik ne bosta prišla do dogovora, vse kaže na to, da bo Davies kariero nadaljeval v Španiji. Zanj se že dalj časa zanima madridski Real. Po poročanju medijev ga bo Bayern poleti pripravljen prodati za 50 milijonov evrov, prav tako naj bi se bočni branilec s Španci že dogovoril višini plače in dolžini pogodbe.

Foto: Daniel Kopatsch/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več