single
[3137]
221702

Sancho: ”V Dortmund sem se vrnil predvsem zaradi trenerja”

Avtor: Gregor Kovačič
28. 3. 2024, 12.51

Jadon Sancho se je v zimskem prestopnem roku začasno vrnil v Borussio Dortmund, kjer je preživel svoje prve štiri sezone v profesionalnem nogometu. Na njegovo odločitev je najbolj vplival hrvaški trener Edin Terzić.

Anglež se je leta 2021 za dobrih sto milijonov evrov iz Dortmunda preselil v angleški Manchester United. Na Otoku pa 24-letniku ni šlo vse po načrtu. Navduševal ni niti na igrišču, niti izven njega. Na začetku letošnje sezone je prišlo do nesporazuma med Sanchom in strategom Rdečih Vragov Erikom Ten Hagom. Anglež je nato dolgo časa sedel na klopi, na koncu pa se je odločil za polletno posojo nazaj k Borussiji. ”V Dortmund sem se vrnil predvsem zaradi trenerja Edina Tezića. Z njim sem imel odličen odnos preden sem odšel v Manchester. Dolgujem mu veliko. Tudi s Sebastianom Kehlom sem se vedno zelo dobro razumel in večino sedanje ekipe zelo dobro poznam. Bilo je, kot bi se vrnil domov.”, je kot razlog za svojo vrnitev podal Sancho.

Največji dosežek v Angleževi karieri je osvojitev nemškega pokala leta 2021. V finalu je Borussia suvereno premagala Leipzig z rezultatom 4:1. Sancho, ki je bil najboljši igralec tekme, je prispeval dva zadetka in dve asistenci. 24-letnik ima na to finale samo lepe spomine: ”Kako lep dan! Večer pred tisto tekmo sem šel zgodaj spat, ker sem bil tako navdušen. Po prvih petih minutah in mojemu zadetku sem bil popolnoma sproščen. Takrat sem vedel: uspelo nam bo!”

Borussia je izpadla tako iz pokala kot tudi iz Lige Prvakov. Dortmundčani na lestvici trenutno zasedajo četrto mesto. ”Zagotovo se bomo uvrstili v ligo prvakov. Peto mesto po prvi polovici sezone je bil zgolj rezultat slabše forme! Borussia mora biti vsako leto med najboljšimi tremi”, je o svojih ambicijah v letošnji sezoni dejal Sancho.

Anglež se je v Dortmund vrnil kot ljubljenec domače publike. Kaj pa lahko ta pričakuje od Sancha v preostanku letošnje sezone? ”Povsem nov začetek. Kot igralec se v Angliji nisem spremenil. Še vedno sem isti, kot v svojem prvem obdobju tukaj. Zame je najbolj pomembno, da se dobro ujamem s soigralci. Biti moramo na isti valovni dolžini.”

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Nikdar več “Neverkusen”, Bayer je premierno nemški prvak! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

3

Gajser po novih stopničkah: “Neverjetnim slovenskim navijačem sem želel pokloniti zmago” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več