single
[2,3194]
163004

Predstavniki slovenskih evropskih klubov soglasno: “Želimo priti čim dlje” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
28. 6. 2022, 14.30

Julija se vrača Prva liga Telemach, a nekateri klubi bodo aktivni še pred začetkom slovenskega prvenstva. Maribor, Koper, Olimpija in Mura so si v prejšnji sezoni priborili pravico nastopanja v evropskih tekmovanjih. Že v juliju vse štiri klube čakajo kvalifikacije za različna evropska tekmovanja. V prejšnji sezoni je kot edini slovenski klub v Evropi igrala Mura, ki je v konferenčni ligi zabeležila kar nekaj odmevnih rezultatov.

Najtežja naloga čaka Maribor, ki se bo v kvalifikacijah za ligo prvakov pomeril z beloruskim Šahtjor Soligorskom. Prvo tekmo bodo slovenski prvaki igrali doma 5. ali 6. julija, povratna bo na sporedu teden dni kasneje na nevtralnem terenu v Turčiji brez prisotnosti gledalcev.

Preostali slovenski klubi se bodo v kvalifikacijah borili za nastop v evropski konferenčni ligi. Koper se bo v 2. krogu srečal z Vaduzom iz Liechtensteina, medtem ko bosta Olimpija in Mura kvalifikacije začeli že v 1. krogu. Zmaje čaka luksemburška ekipa Differdange, medtem ko Prekmurce čaka obračun z moldavsko ekipo Sfintul Gheorghe.

V primeru, da obe ekipi napredujeta v naslednji krog, se bo Olimpija srečala z romunsko zasedbo Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, Mura pa z irsko ekipo Saint Patrick’s Athletic. Kaj so o kvalifikacijah za Evropo povedali vodilni in igralci v slovenskih klubih? Odgovore najdete v spodnjem prispevku.

VIDEO: Slovenski klubi v Evropi

Video is not available for your country.

Sezona 2022/23 Prve lige Telemach se začenja 16. julija, tekme boste lahko spremljali tudi na Šport TV. Sezono bo odprl obračun med Olimpijo in Muro!

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več