single
[1176]
159336

Pancar po “peklu” Sardinije: Na takšni progi se lahko ogromno naučiš

Avtor: Blaž Magdič
17. 5. 2022, 10.41

Karavana svetovnega prvenstva v motokrosu ima po izjemno zahtevni nedeljski dirki na Sardiniji prihodnji konec tedna možnost za počitek. Zadnji majski vikend se bodo točke nabirale na Pirenejskem polotoku, kjer bo na sporedu Velika nagrada Španije.

V razredu MX2 po osmih dirkah vodi Belgijec Jago Geerts na Yamahi, ki ima vsega šest točk prednosti pred Francozom Tomom Viallom. Slovenski predstavnik Jan Pancar zaseda skupno 15. mesto, brez smole, ki se mu pogosto prikrade predvsem na štartu, pa bi bil lahko še precej višje.

Jan je nekajkrat pokazal odlične vožnje in jasno dal vedeti, da spada tudi med najboljšo deseterico razreda MX2. Tudi na Sardiniji je deloval odločno in samozavestno, a je njegove načrte vnovič preprečil zaplet na začetku dirke. V prvo je osvojil štiri točke, v drugo pa osem, kar je bilo dovolj za skupno 14. mesto na eni izmed najbolj zahtevnih prog na svetu.

“Zadovoljen sem z obema štartoma, a sem bil na žalost udeležen v padec takoj na začetku prve vožnje. V pesku sem se precej mučil, a mi je uspelo tudi na tej podlagi pokazati nekaj dobrih zavojev. Na tako zahtevni progi sem se veliko naučil,” je na družbenih omrežjih zapisal vselej iskreni Pancar.

VN Španije, nedelja, 29. maj na Šport TV!

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več