single
[3137]
225771

Nov zasuk v iskanju Bayernovega trenerja: Kane, Neuer in Müller želijo nadaljevati s Tuchlom

Avtor: Klemen Verlič
14. 5. 2024, 11.10

Medtem ko je münchenski Bayern še vedno v vztrajnem iskanju novega trenerja, so nosilci kluba vodstvo pozvali k nadaljevanju sodelovanja s Thomasom Tuchlom.

Bayern bo v letošnji sezoni po več kot desetletju ostal brez lovorike. Že pred meseci se je končala njegova pot v pokalu nemške nogometne zveze, v Bundesligi je enajstletno dominanco Bavarcev s sezono brez enega samega poraza končal Bayer iz Leverkusna, sredi prejšnjega tedna pa je klub iz Münchna v polfinalu lige prvakov izločil Real Madrid.  Nobeno presenečenje tako ni, da se je klub že pred časom odločil, da po koncu letošnje sezone, polne razočaranj, trenerski položaj zapusti Thomas Tuchel.

A iskanje njegovega naslednika se je za vodstvo kluba zaenkrat izkazalo precej težje od pričakovanj. Glavni kandidati za trenerski stolček Bavarcev namreč kot po tekočem traku zavračajo ponudbe Bayerna, ki mu potencialnih imen počasi zmanjkuje. Idealno rešitev za omenjeno težavo pa imajo igralci. Ti so namreč klubu že sporočili, da bi radi s Tuchlom na čelu nadaljevali tudi v prihodnji sezoni.

Glavni podporniki 50-letnega Nemca so Harry Kane, Manuel Neuer in Thomas Müller, ki imajo v Bayernovi garderobi tudi glavno besedo. Glede na skromno sezono za Bayernove razmere in dejstvo, da se je klub s Tuchlom za prekinitev sodelovanja javno odločil že pred več tedni, se zdi malo verjetno, da nekdanji zmagovalec lige prvakov s Chelseajem ostane na trenerskem stolčku Bavarcev tudi prihodnje leto. Glede na pomanjkanje imen, ki bi ga lahko nasledila, pa se vseeno tudi zdi vse bolj možno, da Tuchel svoje delo pri Bayernu nadaljuje tudi po sobotni tekmi proti Hoffenheimu.

Hoffenheim – Bayern v soboto ob 15.25 na Šport TV 1!

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več