single
[3583]
226911

Milivoje Simeunović za Šport TV: “To je največja tekma v moji trenerski karieri”

Avtor: Šport TV
28. 5. 2024, 12.58

V torek bo na sporedu četrta tekma finala 1. SFL. Na Vrhniki se bosta pomerila Siliko in Dobovec. Domači so trenutno v prednosti z 2:1 in bi si lahko z zmago priborili prvi državni naslov v klubski zgodovini. Pred zgodovinsko tekmo je za Šport TV spregovoril trener Silika in legenda slovenskega futsala Milivoje Simeunović.

Siliko se na tekmo odpravlja z minimalno prednostjo v zmagah. Edini poraz so Vrhničani doživeli na drugi tekmi, pred domačimi gledalci. Srečanje je bilo izenačeno, na koncu pa je Dobovec izkoristil napake v obrambi Silika in jim zadal poraz na domačem terenu: “Na drugi tekmi so bile za nas usodne naše napake. Naredili smo preveč neumnih prekrškov. Po prvem polčasu smo zaostajali le z 0:1, s čimer smo bili lahko zadovoljni. V drugem polčasu smo igrali dobro in si zagotovili prednost. V končnici pa smo bili preveč naivni in smo prejeli dva gola v dveh minutah. Ne vem, če smo že kdaj na tak način prejeli dva zadetka. Če gledamo celoto smo najbrž igrali bolje kot na prvi tekmi, vendar sta nas pokopala ta dva poceni prejeta zadetka. S tem ne mislim nič slabega o Dobovcu, odigrali so toliko kot so potrebovali. Ampak za tisti poraz smo si najbolj krivi sami.”

V torek se na Vrhniki obeta pravi futsal spektakel. Simeunović trdi, da je to najpomembnejša tekma v zgodovini kluba in pričakuje odlično podporo s tribun: “Zanimanje za futsal je na Vrhniki prisotno že dolgo časa. Vedno so ljudje radi hodili na tekme in nas podpirali. Zagotovo pa bo torkova tekma največja v naši zgodovini. Mislim, da so to začutili tudi gledalci in da bo naša dvorana v torek premajhna. Na naših družabnih omrežjih smo ljudi opozarjali, da naj pridejo malo prej, saj se bo dvorana hitro napolnila. Tudi pred tekmo bo klub organiziral zelo zanimiv spremljevalni program, tako da nobenemu ne bo dolgčas. Res lahko pričakujemo pravi futsal spektakel.”

Milivoje Simeunović je legenda slovenskega futsala. V dolgi in prestižni karieri je igral v Sloveniji, Italiji, Rusiji in na Hrvaškem. Sam je takih tekem vajen, težje pa bo njegovim igralcem, za katere bo tak pritisk nekaj novega: “Tudi zame ta tekma predstavlja nek določen pritisk. Pred mano je zagotovo največja tekma v moji trenerski karieri. Poskušal se bom postaviti v kožo mojih igralcev. Vem kako je nogometašem pred takimi tekmami. Vsak trener je imel drugačen način, na katerega nas je pripravil na take derbije. Hočem, da moji fantje čutijo nekaj pritiska, ne pa preveč. Moramo se zavedati posledic, ki jih nosi takšna tekma. Do sedaj v finalu nisem občutil pretirane neizkušenosti s strani mojih igralcev. Imam svoj način vodenja moštva, če bo deloval bomo videli v torek.”

Simeunović je v zgodbo vrhniškega futsala vpleten že od samega začetka. Tudi zato tako osebno podoživlja vsako tekmo. Morebitna osvojitev naslova bi Ljubljančanu pomenila ogromno: “Seveda bi mi ogromno pomenilo, pa ne samo meni temveč vsem v klubu. Konstantno razmišljam o tem, a vem, da nam še ni uspelo. Zame bi bil to daleč največji uspeh v moji trenerski karieri. Premagati takšnega velikana kot je Dobovec, bi bil neverjeten dosežek. Blizu smo, a vem, da je pred nami še nekaj dela.

Pred Silikom je očitno svetla prihodnost.. Njihovo dobro delo se pozna tudi na terenu. Kljub temu pa si Simeunović, ob vprašanju glede ambicij, ne želi prehitevat: “Na to vprašanje skoraj nočem odgovoriti. Zagotovo obstajajo neke ambicije, vendar trenutno sploh ne razmišljam o prihodnosti. Zanima nas le osvojitev naslova. Vse ostalo je trenutno nepomembno. Dolgih deset let smo potrebovali, da smo prišli na ta nivo in seveda bi radi tukaj tudi ostali. Definitivno pa imamo neke ideje, ki bi si jih v prihodnosti želeli tudi realizirati. Zaenkrat celoten ustroj deluje kot eno. To je tudi najpomembnejše. Klub mora biti tudi finančno stabilen, kar zaenkrat je. Siliko je zgodba celotne občine Vrhnika, ki se bo nadaljevala tudi, ko mene več ne bo zraven.”

Foto: Futsal.si/Drago Perko

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več