single
[3137]
218490

Metanje teniških žogic obrodilo sadove

Avtor: Lamin Diallo
23. 2. 2024, 17.33

Večina nemških nogometnih navijačev je zadovoljnih z odločitvijo vodstva nemške nogometne lige (DFL), da ne nadaljuje projekta iskanja strateškega finančnega partnerja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Dovoljenje za vstop tujega vlagatelja v nemški nogomet je povzročilo večmesečne proteste navijačev na nemških stadionih.

Dpa povzema javnomnenjsko raziskavo agencije YouGov, po kateri je 42 odstotkov vprašanih zadovoljnih z umikom načrtov o strateškem partnerstvu, 17 odstotkov se s to odločitvijo ne strinja, medtem ko jih 41 odstotkov ni želelo odgovoriti.

Na vprašanje, ali bo takšna odločitev negativno vplivala na možnosti nemških klubov v evropskih tekmovanjih, pa je 32 odstotkov vprašanih odgovorilo, da ne.

DFL je ta teden sporočila, da ne bo nadaljevala pogovorov za iskanje strateškega partnerja. Pojasnila je, da gre predvsem za pravne ovire, pa tudi za morebitne škodljive učinke v nemškem nogometu, kjer so klubi, vodstvene strukture, nogometaši in navijači v številnih primerih tesno povezani in bi lahko takšna novost porušila dosedanji sistem delovanja.

DFL je sicer v načrtih predvidela, da bi tuji vlagatelj vložil milijardo evrov za obdobje naslednjih 20 let. S tem vložkom so med drugim želeli izboljšati infrastrukturo in digitalizacijo nogometa in razviti lastno produkcijo prenosov.

A ko je konec lanskega leta DFL z minimalno dvotretjinsko večino (glasovalo je 36 klubov prve in druge lige) podprla možnost vstopa tujega strateškega partnerja in pozneje skrčilo seznam kandidatov na tri, je sprožila val navijaških protestov.

Navijači niso bili navdušeni nad zamislijo, kar so na tekmah prve in druge lige redno izražali s protestnimi prekinitvami. Najbolj pogosto so to počeli z metanjem predmetov na igrišče, velikokrat so bile to teniške žogice, simbolično pa tudi čokoladice v obliki zlatnikov.

Razobešali so tudi številne transparente, na katerih so zapisali, kaj si mislijo o dogovoru in vodstvu lige, svoje mnenje so glasno povedali tudi s skandiranjem. Številne tekme so se zaradi tega močno zavlekle, prekinitve so bile dolge tudi po 20 minut.

Za zdaj kaže, da bodo tekme potekale brez prekinitev, tudi predsednik združenja navijačev Thomas Kessen je v pogovoru za dpa poudaril, da ne pričakuje nadaljevanja protestov, vendar bodo navijači pozorni na nadaljnji razvoj dogodkov.

Že nocoj boste lahko na našem programu spremljali dvoboj med Bayer Leverkusnom in Mainzom, ki se bo na Šport TV 1 pričel ob 20.25!

Vir: STA
Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več