single
[2,3194]
226381

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
21. 5. 2024, 09.16

Zadnji krog Prve lige Telemach ni prinesel večjih presenečenj. Edino pravo se je odvilo v Stožicah, kjer je Bravo premagal Olimpijo in potrdil končno 4. mesto. Zmaji so sezono zaključili v slabi formi in se morali sprijazniti s tretjim. V studiu po tekmi smo se z nekdanjim reprezentantom Matejem Rožičem Mavričem pogovarjali tudi o naslednji sezoni, ki bo, kot vse kaže, v slovenski nogomet prinesla tudi nove tuje naložbe.

Evropska mesta sta tako poleg Celja pobrala Maribor in Olimpija, medtem ko bo Bravo še čakal na razplet finala pokala. Na drugi strani je iz lige izpadel Aluminij. Radomlje se bodo borile v končnici. Rožič Mavrič je na kratko ocenil letošnjo sezono: “Lestvica ne laže. Dogajanje v sezoni je bilo zanimivo. Prepričan sem, da lahko v Sloveniji igramo nogomet na visoki ravni, da ga lahko dvignemo še višje in se že veselim prihodnje sezone.”

Dodal je: “V vseh segmentih smo lahko boljši. Zgledovati se po večjih državah je skoraj brezpredmetno, na drugi strani je treba vzeti smernice, do kje lahko sežemo in potem to tudi izvajati. Imamo velik kader ambicioznih in dobrih trenerjev, ki jih lahko postavimo na zelenice. Veliko jih je svojo kakovost že pokazalo. Imamo veliko mladih igralcev, ki jim moramo ponuditi priložnost.”

Po rusko-ukrajinskih investitorjih v Celju naložbe naslednje leto prihajajo tudi v Maribor. Nekdanji branilec je prepričan, da to prinaša dobre in slabe stvari: “To lahko prinese veliko dobrega, ampak ob tem se ne sme pozabiti na domače igralce. Te, ki so jih vzgojili. Da se ne bodo vozili samo tujci. Priložnost je treba ponuditi tudi našim fantom. Mogoče tudi pod ceno kakšnega rezultata. Mislim, da je prostora za mlade nogometaše dovolj.”

VIDEO: Rožič Mavrič o naslednji sezoni

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več