single
[3137]
226335

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
20. 5. 2024, 14.02

V soboto je padel zastor nad še eno izjemno sezono nemške Bundeslige, v kateri so, po tem, ko so celotno sezono ostali neporaženi, lovoriko v zrak dvignili nogometaši Bayerja iz Leverkusna. Lekarnarji so prvi nemški klub v zgodovini, ki jim je celotno prvenstvo uspelo zaključiti, brez da bi klonili. Na ligaški lestvici so tekmovalno leto sklenili s kar 17 točkami prednosti pred prvim zasledovalcem.

“Nedvomno govorimo o najlepši nogometni zgodbi letošnje sezone, ki pa lahko postane še lepša, če Bayerju uspe priti tudi do domače pokalne in pa pred tem še evropske lovorike. Zares fantastična zgodba, 51 odigranih tekem in prav toliko brez poraza. Prav tako so postali prva ekipa v nemški Bundesligi, ki je sezono končala, brez da bi izgubila,” je v pogovoru v studiu 3, 4, Šport o izjemni sezoni čete Xabija Alonsa sprva dejal naš komentator Nejc Mravlja.

“Še eno neverjetno dejstvo, ki ga morda marsikdo niti ne ve, je da Bayer iz Leverkusna na teh 51 tekmah ni prejel niti enega samega rdečega kartona. To nam pove, da je ekipa čista in da jih zanima predvsem igrati nogomet, ne pa z drugačnimi sredstvi zmagovati tekme. Posledično so bili ekipa, ki je bila najboljša v prvi polovici prvenstva, drugi polovici prvenstva, v gosteh in na domačih tekmah, tako da so bili nesporno najboljša ekipa v letošnji bundesligaški sezoni,” je še dodal naš strokovni sodelavec.

Na tej točki se pri Leverkusnu poraja predvsem vprašanje, kaj sledi oziroma kaj je naslednji korak? Dejstvo je, da bodo lekarnarji težko nadgradili dosežke iz letošnje sezone, a kljub temu bodo prihodnje leto apetiti in pričakovanja nedvomno visoka. “Zelo dober znak je, da se je trener Xabi Alonso odločil ostati. Občutek imam, da se bo odločila ostati tudi večina igralcev. Najverjetneje bo kdo odšel, a večina mislim, da bo ostala. Sedaj sledi korak, kako nadaljevati po tem izjemnem uspehu in zanimivo bo videti, kako se bo ekipa odzvala po porazu, ki enkrat nedvomno bo prišel,” je v zaključku še dejal Mravlja.

VIDEO: Pogovor o Bayer Leverkusnu v oddaji 3, 4, Šport!

Foto: Guliver Image
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več