single
[3194]
227039

Matej Oražem: Za ambiciozne sredine so tuji investitorji pri nas na žalost nuja (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
29. 5. 2024, 09.38

Domžalski prvoligaš bo v novo sezono zakorakal s svežim trenerskim kadrom. Vajeti članskega moštva je prevzel Erik Merdanović, ki je bil po besedah direktorja Mateja Oražma s tem namenom tudi pripeljan v klub. Na novinarski konferenci, ki so jo ob Kamniški Bistrici pripravili ob predstavitvi novega trenerja pa je Oražem spregovoril tudi o tujih investitorjih, ki so v slovenskem nogometu po njegovem mnenju postali že skoraj sinonim za uspeh.

Domžale so znane po lansiranju nogometašev, ki so se kasneje z zlatimi črkami zapisali v zgodovino slovenskega nogometa. Na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki so Slovenijo med drugim zastopali bivši člani domžalskega kluba Samir Handanović, Zlatan Ljubijankić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm in Branko Ilić. Tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji bo nastopilo nekaj bivših članov Rumene družine. Jure Balkovec, Miha Blažič, Erik Janža, Adam Gnezda Čerin, Jon Gorenc Stankovič, Jan Mlakar in nenazadnje trenutno najbolj vroči slovenski igralec Benjamin Šeško so vsi nekoč nosili domžalski dres. Prvoligaš, ki domuje ob Kamniški Bistrici se je v preteklosti financiral predvsem s prodajo svojih najboljših igralcev, od česar je vsako sezono po besedah direktorja odvisna finančna situacija kluba.

VIDEO: Oražem o finančni sliki kluba

”Finančni standardi v ligi se zaostrujejo. Prihaja vse več tujih investitorjev in da bi bili konkurenčni, bomo morali nabrati več sredstev. To bomo skušali doseči z realizacijo ene ali dveh prodaj, s čemer bi uspeli pokriti zadeve do zime, ” je dejal Oražem. V mislih je imel trenutno najbolj zanimiva domžalska igralca Jošta Piška in Luko Topalovića. Za prvega naj bi se zanimal prvak iz Celja, za mlajšega Topalovića pa naj bi se zanimali nekateri italijanski prvoligaši. Kot je dejal Oražen, bo več znanega v prihodnjih tednih.

VIDEO: Oražem o preteklem sodelovanju s tujimi investitorji

V slovenskem nogometu se zadnja leta pojavlja vse več tujih investitorjev. Od trenutnih prvoligašev prejema finančne injekcije iz tujine aktualni prvak Celje, enako pa velja tudi za Olimpijo in Muro. Nedavno je sodelovanje s turškim investitorjem sklenil Maribor, novopečeni prvoligaš Nafta pa je že nekaj let odvisen od sredstev madžarske vlade. Tudi Radomlje imajo sklenjeno sodelovanje s tujim vlagateljem Hajdukom iz Splita, ki sicer klubu pomaga predvsem s posojo igralcev in ne z neposrednim financiranjem, kot to velja za ostale omenjene prvoligaše. Oražem je na nedavni novinarski konferenci razkril, da so v preteklosti z vlagateljem iz Nemčije sodelovali tudi Domžalčani.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več